Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Hogyan oldják meg a szülők a...

Hogyan oldják meg a szülők a nyári szünetben a gyerek-felügyeletet?

Figyelt kérdés

Azt látom, hogy az általam ismert óvikban június kb 3. héttétől szeptember 1-ig alig-alig vannak gyerekek.

Hogyan oldják meg vajon általában az óvodás körű gyerekesek 2-2,5 hónapon át ( nemcsak a 4 hetes zárásra) a felügyeletet, ha mindketten dolgoznak? Ti, hogy csinàljátok?

2021. febr. 15. 03:43
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%

"Ezt megoldottuk szabival.... nagyszülő,van aki 1-2 hét táppénz,4-5éves kortól táborok is vannak,végső esetben meg ügyeletes ovi."

Tudok szöveget értelmezni. Max te nem tudsz normálisan foglamazni.

2021. febr. 15. 07:57
 12/24 anonim ***** válasza:
18%
Van aki....szóval nem én.... 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
2021. febr. 15. 08:14
 13/24 anonim ***** válasza:
98%
Mi is mentünk az ügyeletbe, a többit meg szabival (nálunk a bölcsi és ovi zárás persze mindig más hónapra esett). És nálunk is mindenkit agitálnak persze az óvónénik, mert ők is szabira akarnak menni, de mindig volt 1-2 csoportnyi gyerek az ügyeletben. És nagyon jól érezték magukat kint az árnyékos udvaron bandáztak meg saraztak a homokozóban egész nap. Sulinál húzósabb, ott már csak táborok maradnak minimum 25-30ezerért hetente, ha nincs strapabíró nagyszülő.
2021. febr. 15. 08:22
 14/24 anonim ***** válasza:
41%

Tegyük fel, van 2 gyerek.

Nagyszülő: nincs, túl öreg, dolgozik, nem vállalja, messze lakik.

Barát: hehe, jó vicc. A gyerektelenek pont arról híresek, hogy más gyerekeinek pesztrálására fecsérlik a nyarukat, na meg a szabijukat. Akinek meg van gyereke, annak főleg nem kell plusz munka. Pofám nem lenne megkérni bárkit. Ezen jót röhögtem.

Bébiszitter: kb 3000 forint az óradíj.

Tábor: minimum 40 ezer egy hétre két gyerek esetén

Táppénz, szabik: tudod, van aki komoly munkahelyen dolgozik, es elég rendesen feltűnik, ha nincs ott egy hétnél tovább. Nem kis kicseszés azzal, akinek az ő munkáját is el kell vegeznie.

Megoldás: ügyelet. Nem tudom, mi bajotok vele, és miért végső megoldás?? Inkább bámulja hetekig a tévét a panelban a mamánál vagy mi? Enyémek kifejeuetten szerettek ügyeletbe járni, mert ott minden új.

2021. febr. 15. 08:25
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

13!

Ez hülyeség, az óvónőknek meg van a szabadságuk akkor is, ha van ügyelet, hidd el nem azért mondják, hogy ne vidd a gyereket. A legtöbbször az óvodák nyári ügyelete összevont, a város minden óvodájából egy helyre mennek a gyerekek és kb naponta más óvónővel vannak. Ezt nem minden gyerek bírja jol.

Amúgy meg általános iskolában is van tábor, az iskola saját tábora, ami konkrétan azt jelenti, ott vannak a suliban. Ez ingyenes, igaz csak megfelelő számú jelentkező esetén indul.

Emellett mindbe önkormányzat köteles a teljes nyári szünet időtartamára napkozbeni felügyeletet biztosítani a 12 év alattiak számára- ehhez szinten megfelelő számú jelentkező kell.

2021. febr. 15. 08:30
 16/24 anonim ***** válasza:
47%
15. Egyházi óvóda és iskola. Nálunk erre hivatkoztak, hogy "ki kell adniuk a szabit az óvónőknek". Viszont nem összevont másik ovival. Tábor meg nincs ingyenes a suliban.
2021. febr. 15. 08:33
 17/24 anonim ***** válasza:
97%

14!

Nos, én vigyáztam barátok gyerekére is a sajátom mellett. Sőt, olyan is volt, hogy bölcsiben pár hónapig "felesben neveltuk" a gyerekeinket az egyik anyukával: e egy hétig nála volt az én gyerekem "taborban", egy hétig meg nálam az övé. Nem volt több munka, sőt, kevesebb volt, mert a gyerekek jól elvoltak egymással.

Bebiszitter: ha egy teljesen ynariszunetre kell, akkro enm oraberben szokás megállapodni. Nekem fix bébiszitterem volt a gyerek pár hetes korától -egyedülálló anya voltam- és soha nem oraberben dolgozott, ha hosszabb időre volt rá szükség. Ez megállapodás kérdése.

2021. febr. 15. 08:34
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

16!

Ah, oké, az nyilvan mas, hiszen nem allami fenntartasu.

Az iskolai tábornak utána kell nézni. A nyári szünet első két hete még munkaidő a pedagógusoknak is, olyankor szokott lenni a "tabor". Csak az étkezést kell fizetni. De az önkormányzatnak is lehet a nyakára járni, pláne ha többen vagytok, akiknek nem megoldott a nyariszunet. Ha jól emlékszem 7 fő az, amikor már el kell indítaniuk a felügyeletet.

2021. febr. 15. 08:36
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is többekkel működik az, hogy pár napot egymás gyerekére vigyázunk. Persze ez inkább sulitól, amikor már mernek máshol aludni és pl. önállóan mosnak fogat. A gyerekek elszórakoztatják egymást, ezért ha épp nálatok vannak is könnyebb, mert szinte minden, ami már otthon uncsi volt izgalmas lesz attól, hogy meg lehet mutatni, legyen az a játszótér, a kedvenc kaja, vagy egy régi kirakós. Érdemes hát ezért is összehaverkodni a gyerekek barátainak szüleivel, jó szövetségeket lehet így kialakítani, és jó emlék egy ottalvós buli :)
2021. febr. 15. 08:48
 20/24 anonim ***** válasza:
42%
Aki akarja megoldja. Egyedülallo anyák is megoldják. A kényszer nagy úr!
2021. febr. 15. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!