Hogyan oldják meg a szülők a nyári szünetben a gyerek-felügyeletet?
Azt látom, hogy az általam ismert óvikban június kb 3. héttétől szeptember 1-ig alig-alig vannak gyerekek.
Hogyan oldják meg vajon általában az óvodás körű gyerekesek 2-2,5 hónapon át ( nemcsak a 4 hetes zárásra) a felügyeletet, ha mindketten dolgoznak? Ti, hogy csinàljátok?
"Ezt megoldottuk szabival.... nagyszülő,van aki 1-2 hét táppénz,4-5éves kortól táborok is vannak,végső esetben meg ügyeletes ovi."
Tudok szöveget értelmezni. Max te nem tudsz normálisan foglamazni.
Tegyük fel, van 2 gyerek.
Nagyszülő: nincs, túl öreg, dolgozik, nem vállalja, messze lakik.
Barát: hehe, jó vicc. A gyerektelenek pont arról híresek, hogy más gyerekeinek pesztrálására fecsérlik a nyarukat, na meg a szabijukat. Akinek meg van gyereke, annak főleg nem kell plusz munka. Pofám nem lenne megkérni bárkit. Ezen jót röhögtem.
Bébiszitter: kb 3000 forint az óradíj.
Tábor: minimum 40 ezer egy hétre két gyerek esetén
Táppénz, szabik: tudod, van aki komoly munkahelyen dolgozik, es elég rendesen feltűnik, ha nincs ott egy hétnél tovább. Nem kis kicseszés azzal, akinek az ő munkáját is el kell vegeznie.
Megoldás: ügyelet. Nem tudom, mi bajotok vele, és miért végső megoldás?? Inkább bámulja hetekig a tévét a panelban a mamánál vagy mi? Enyémek kifejeuetten szerettek ügyeletbe járni, mert ott minden új.
13!
Ez hülyeség, az óvónőknek meg van a szabadságuk akkor is, ha van ügyelet, hidd el nem azért mondják, hogy ne vidd a gyereket. A legtöbbször az óvodák nyári ügyelete összevont, a város minden óvodájából egy helyre mennek a gyerekek és kb naponta más óvónővel vannak. Ezt nem minden gyerek bírja jol.
Amúgy meg általános iskolában is van tábor, az iskola saját tábora, ami konkrétan azt jelenti, ott vannak a suliban. Ez ingyenes, igaz csak megfelelő számú jelentkező esetén indul.
Emellett mindbe önkormányzat köteles a teljes nyári szünet időtartamára napkozbeni felügyeletet biztosítani a 12 év alattiak számára- ehhez szinten megfelelő számú jelentkező kell.
14!
Nos, én vigyáztam barátok gyerekére is a sajátom mellett. Sőt, olyan is volt, hogy bölcsiben pár hónapig "felesben neveltuk" a gyerekeinket az egyik anyukával: e egy hétig nála volt az én gyerekem "taborban", egy hétig meg nálam az övé. Nem volt több munka, sőt, kevesebb volt, mert a gyerekek jól elvoltak egymással.
Bebiszitter: ha egy teljesen ynariszunetre kell, akkro enm oraberben szokás megállapodni. Nekem fix bébiszitterem volt a gyerek pár hetes korától -egyedülálló anya voltam- és soha nem oraberben dolgozott, ha hosszabb időre volt rá szükség. Ez megállapodás kérdése.
16!
Ah, oké, az nyilvan mas, hiszen nem allami fenntartasu.
Az iskolai tábornak utána kell nézni. A nyári szünet első két hete még munkaidő a pedagógusoknak is, olyankor szokott lenni a "tabor". Csak az étkezést kell fizetni. De az önkormányzatnak is lehet a nyakára járni, pláne ha többen vagytok, akiknek nem megoldott a nyariszunet. Ha jól emlékszem 7 fő az, amikor már el kell indítaniuk a felügyeletet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!