Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Azok a gyerekek, akik augusztu...

Azok a gyerekek, akik augusztus 31 után töltik a 3. életévüket mikor kezdhetik az óvodát?

Figyelt kérdés
Úgy tudom, hogy csak azoknak a gyerekeknek kötelező az óvoda, akik ezelőtt betöltötték a 3. évet. Viszont mi a helyzet az évvesztesekkel? Ők csak jövő év szeptemberében kezdhetnek? Addig mit csinál az anyuka, aki nem tud vigyázni rájuk, mert dolgozik?

2021. febr. 14. 17:42
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Nekem azt mondták, inkább jelentkezzünk ha kétes a dolog, mert ha végül nem lesz szobatiszta őszre sem, legalább már “dossziéba kerül a neve”.

Szerintem hívd fel az ovit, hogy mit javasolnak, lehet azt mondják jelentkezzetek és maximum sorba állítják és évközben felveszik ha szobatiszta lesz.

2021. febr. 15. 14:19
 12/16 anonim ***** válasza:

hiába pontoztok le, nézzétek meg a törvényt. nem feltétele az ovinak a szobatisztaság. más kérdés hogy van amelyik ovi azt mondja hogy anélkül nem veszi fel. de ha perre vinné vki az ügyet, az ovi megütné a bokáját.

de nem ajánlanám az ovikezdest pelenkásan, elég nehéz időszak a gyereknek, hát még milyen nehéz lenne pelussal...

2021. febr. 15. 14:41
 13/16 anonim ***** válasza:
De nem pelenkázhatnak oviban, mert veszélyes hulladéknak minősül, arra pedig nincs az oviknak engedélyük.
2021. febr. 15. 14:53
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

(Azoknak reagálok, akik kiállnak a pelus is ovi mellett)

Az az igazság, hogy bármennyire is van kiskapu a pelenkás óvodához, egyszerűen nem egészséges lelkileg.

Értem én, hogy meg lehet oldani, de én is inkább vártam a szobatisztaságig, bármennyire is veszélyben volt az állásom, de képzeld már el a gyereket, akit sokként ér, hogy egy idegen helyen kell ebbe beletanulnia, egy idegen nő próbál neki segíteni ha segít egyáltalán. Ez egy olyan folyamat, amit ha nem otthoni környezetben él meg a gyerek, hihetetlen frusztrációk alakulhatnak ki benne. Főleg ahol váltó ruhát kérnek pelus helyett. Az a gyerek minden egyes nap azzal szembesül, hogy bepisil vagy bekakil, ráadásul mások előtt. Egy idő után tök logikus, hogy tartogatni fogja, ami egészségtelen.

2021. febr. 15. 14:56
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

#13 nyilván ez így van. nem is pelenkáznak az ovikban. pelenka nélkül vannak a gyerekek, ha bepisil hát bepisil, ha bekakil hát bekakil.

#14 nem mondtam én sem, hogy ez egészséges, normális. de akkor sem tudnak mit csinálni az óvónők sem ha ilyen helyzet adódik. épp ezért sokáig nálunk sem vették fel ezeket a gyerekeket, de most valamiért fel kell venniük. óvónő ismerősömmel beszélgettem, mondta hogy gyorsan ráállnak a gyerekek a szobatisztaságra, mindenféle szégyenérzet nélkül. sokszor ilyenkor már a gyerekek készek a szobatisztaságra, baleset is csak nagyon ritkán van... csak a szülő nem tudott vele mit kezdeni, így még pelenkás volt a gyerek.

2021. febr. 15. 16:06
 16/16 anonim ***** válasza:
74%

Fiam November végén töltötte a 3-at,Szeptembertől ovis, és járnia is kellett, nekünk azt mondta a vezető szülőin, hogy ha beírattuk, menni kell. Ha addigra nem szobatiszta nagyjából nappalra, lehet halasztást kérni.

Ha tavasszal beíratod, és van mini, vagy mini-kiscsoport, akkor mehet. Ha év végéig tölti a 3-at, asszem.

2021. febr. 16. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!