Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit lehet tenni ha az óvónőt...

Mit lehet tenni ha az óvónőt nem érdekli hogy lassan a fél csoport csupa tetű?

Figyelt kérdés
Mindennap jelzem hogy ez és ez a gyerek tetves, de nem érdekli és a szülőnek sem szól sokszor. Nem érdekli hogy engem is kitesz annak hogy átmászik rám, miközben a gyereket öltöztetem, hogy az ő munkáját megkönnyítsem. Lassan elegem lesz már mert minden faccág fontosabb mint ez. A szülő pedig szintén carik az egészre.
2020. nov. 7. 11:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%
A tetű a tiszta ápolt fejbőrt kedveli, nem a ganésat... 🙈
2020. nov. 7. 12:38
 12/18 anonim ***** válasza:
79%
Bizony így van ahogy az utolsó mondja. A hajtetű minden óvodában előfordul, és mindig az ápolt, tiszta gyerkőcök hajában, ugyanis azt szeretik. Szóval kár ilyen butasagokat fújni.
2020. nov. 7. 12:51
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok óvónő gyülölő. Anya vagyok, dajka vagyok, aki már 30 ezer forintot kiadott tetű irtó szerekre. Hogy magam és a két ovis gyerekem megvédjem vagy kikezeljem.
2020. nov. 7. 12:53
 14/18 anonim ***** válasza:
92%

Nálunk volt tetű járvány, értelmiségi szülők gyerekei, volt, aki így is vitte, mert kivenni nem kötelező, ha tetves a gyerek. Legtöbbször az ment, hogy szóltak, hogy anyuka, a gyereke hajában, serkét találtunk, nézze át, kezelje le. Aztán anyuka otthon átnézte, kiszedte amit talált, este befújta irtószerrel, másnap már mehetett a gyerek, mert serkementes, de persze ez nem így megy, megint találtak. Én vagy 10 órát bogarásztam a gyerekem(hosszú haj) hajszálait, mire mindet ki tudtam szedni, megkértem őket reggel, nézzék át, ha mentes volt, otthagyom, ha nem, akkor nem. Mindent magas hőfokon kimosni meg ugye fertőzés után a biztonság kedvéért érdemes azt használni, ami nem irtó, de tetűtávoltartó.

Én a buszon láttam olyan nőt, akinek masszvan tetves volt a haja, nem is kellett közel menni hozzá, vakarózott és látszottak a kis ezüstgyöngy serkék..

Nem tudnak mit csinálni, kivenni nem muszáj a gyereket.. egyébként amíg nem szóltak, én sem vettem észre a gyerekemen azt az 50 serkét, pedig 3 naponta mosom a haját és minden nap frizurát készítek neki, szőkésbarna haja van, és a kis szemét tetű a tarkón a hajszálak tövére petézik..

És igen, az ápolt hajat szereti, nincs szárnya, nem tud ugrani, és lehet a rovar már ott sincs, csak a serkék, amik még nem keltek ki(mint nálunk)

Szerintem nem muszáj személyesen szólni, elég a gyerekek szekrényébe egy papírt helyezni, hogy ez a helyzet, tessék lekezelni, kiszedegetni(és nem majonézzel bekenni a gyerek fejét) hanem patikai krémmel és egyesével leszedegetve.

2020. nov. 7. 13:01
 15/18 anonim ***** válasza:
74%
Illetkes jarasi nepegeszsegugyi osztalyra jelezz,kimennek ellenorizni,illetve a teruleti vedono is. Nagyon kellemetlen lehet. Hosszu haju lanyok anyukainak tanacs. Hajvasalo! Megoli az osszes serket. Attol fuggetlenul ki kell szedni,fesulni,de a magas hotol tuti megdoglik mind.
2020. nov. 7. 13:47
 16/18 anonim ***** válasza:
50%

Védőnőnek kell szólni!

Nálunk tavaly ilyenkor volt járvány, hát szívtam.

Aztán kiderült, hogy az ovit bacták fertőtleníteni...

Pár szülővel kibalhéztuk a tisztességes rovarírtást.

2020. nov. 29. 11:57
 17/18 anonim ***** válasza:
100%
Ja, és igen: a tetű a tiszta, nyugalmas hajat szereti: frissen mosott hajú, szőke copfos kislányok a legfertőzöttebbek :/
2020. nov. 29. 11:59
 18/18 anonim ***** válasza:
82%
SZŐKE?? A tetűt nem érdekli a haj színe! Copfos? Az se érdekli a tetűt, milyen a gyerek frizurája, nem részesíti előnyben a copfot a konttyal szemben, és a kiengedett hajat sem a fonottal szemben..
2020. nov. 29. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!