Mit tennél, ha az oviban a Meseország mindenkié c. könyvből olvasnának az óvónők?
Igen örülök!
Mi a férjem nyílt poligám kapcsolatban élünk. Számomra fontos, hogy a gyerekem megtudja élni a szexualitását nyíltan. Ha saját nemével ha mással, ne legyenek gátlásai, ne szorongjon.
Jelenleg 8 éves kisfiú aki néha babázott, de autózott is.
Nem ismerem ezt a mesekönyvet, de az egyik kedves hozzászóló olyat idézett belőle, amely régóta méltán elfogadott és támogatott nevelési koncepció, és már évtizedek óta létezik egy
Misimókus
című, hasonló mese, amelyben az egyik mókuskának fekete a farkincája és ezért kinevetik, kiközösítik -mert mindenki másnak narancsbarna színű-, így világgá megy -megfenyegetik, hogy levágják neki-, viszont világot látva sokat tapasztal.
Idézem a kedves hozzászólót:
"Van benne mese egy 3 fülű nyusziról,akit kiközösítenek,ő pedig végül megmenti a falujukat, a többiek pedig rájönnek hogy nem kellett volna bántanijuk. Ebből szerinted tanul valami hasznosat? Mert szerintem Igen!!"
Folytatom: na, rákerestem, most látom, hogy nem csak 3 fülű nyúlról szól, hanem ez az a bizonyos hírhedt lmbt mesekönyv... Vagy nem jó keresési találatra akadtam? Ennek viszont nem örülök, mivel ez propaganda jellegű, és nem felel meg a kisgyermekkori életkori sajátosságoknak, hanem kb 10 / 11 éves kortól ajánlom. Az alatt semmiképp nem ajánlom az ilyesmit propagáló könyveket. A gender elméletet propagálja, hátsó szándékból.
A kisgyermeknek először a prototípust kell megtanulnia, mert mindennek optimális helye, ideje van, figyelembe véve a lelki és idegrendszeri érést is.
A prototípust megadják a népmesék például. Királyfi királylányt keres. Nincs válás hóbort. Nincs homoszexualitás sem a népmesékben, szerencsére - holott én elfogadó vagyok a sokféleséggel, nem vagyok homobfób.
Megint más eset, ha a való életben lát valamit a gyermek, amely ehhez fogható, akár érinti is. Az eseti. Pl a gyermekek kicsíny hányada mindkét nemiszervvel születik - segíteni kell tudatosítani benne baba korától, hogy a ritkább megnyilvánulások is a világ része és legyen rá büszke. Baba korától persze annyi az optimális, hogy ne mutassunk iszonyatot, ijedelmet, hanem természetességgel kezeljük a sajátos testi jegyeit. Számos más egyedi születési jegy létezik ugyebár, pl albínó. Vagy fehérek között néger, és megfordítva.
Nyilván kicsi kortól amint lát másokon egy gyemrek valami szokatlant, meg kell vele beszélni, még ha csak két éves is, mert a helyzet adta.
Na de propagálni egy magasabb megértést igénylő tényezőt, amikor még a prototípussal sincs tisztában az adott gyermek??? Ez olyan, mintha egy házat a harmadik emelettől kezdenénk építeni, aztán csodálkoznánk, hogy lóg a levegőben és idővel összeomlik...
Ez egy intellektuális kérdéskör, és nem érzelmi, ezt hozzáteszem.
22
Szerintem nincs értelme a pontos szövegek nélkül és a RAJZOK nélkül erről a meséknek csúfolt összkatyvaszról beszélni.
A legnagyobb probléma, hogy közös nevezőre hozza pl. a kerekesszékest a transzneművel.
Még ha csak egyetlen a gyerekek normális fejlődését zavaró szövegű történet lenne is benne, és a többi normális, akkor is gyerekrontás, amit művel, mi több sunyin, alattomosan, hazugan.
25
Nem érnél vele semmit. Amikor a régi rendszerben otthon tartották a gyereket kisdobos vagy úttörőavatáskor, akkor az iskola másnap vagy amikor legközelebb ment a gyerek, hazaküldte a gyerekkel a nyakkendőt, hogy nesze, már kisdobos/úttörő vagy.
De a felolvasást nem is mondanák meg előre, hogy ne tarthassa senki otthon a gyereket.
Ja, mert ha valaki a szemedbe mondja kéretlenül, milyen borzalmas dolgokat csinálsz, majd a következő két hétben is arról akar beszélni a gyerekeddel is, milyen rossz dolgokat csinálsz, az normális.
Meg szoktam fontolni a túlgondolós tippeket, szerintem információt gyűjt rólam, de oké, várok..
Várok még egy hetet. Ha a következő logopédián is én leszek a téma, akkor a nő készül valamire.
27
Ide gondoltad ezt a választ?
Kicsit nehéz úgy válaszolni erre a kérdésre, hogya benne levő meséket nem ismerem.
Mert ha pl a melegek körül forog a világ azt nem szeretem, de ha ugyanolyan típusú szereplők, mint a környezetükben a heterok, azzal nincs bajom.
Ha egy pdf-el megdobsz, akkor pontosabb választ is adhatok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!