Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mit tennél, ha az oviban a...

Mit tennél, ha az oviban a Meseország mindenkié c. könyvből olvasnának az óvónők?

Figyelt kérdés
2020. okt. 12. 17:19
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%
a pdf engem is érdekel:)
2020. okt. 15. 11:49
 32/53 anonim ***** válasza:
100%
Én már a katicatrancsírozásnál és a farkas hasának felvágásánál is fellázadtam, de azóta kiderült, hogy senki sem lett tőlük állatkínzó.
2020. okt. 18. 10:57
 33/53 anonim ***** válasza:
78%
Mivelhogy én nem járok ovodába, nem tennék semmit
2020. okt. 18. 12:49
 34/53 dzsoz válasza:
100%
Én elfogadó ember vagyok.Nem ismerem a könyv tartalmát de lehet hogy nagyobb cirkusz van körülötte mint kellene.A lányom lassan 17 éves lesz és nem kell már neki mesét olvasnom.A könyvtől függetlenül,véleményem szerint még nem szabadna az óvodában a gyermekeknek a szexuális hovatartozásról beszélni.Aki ennek az ellenkezőjét állítja ,annak szerintem hátsó szándékai vannak.A gyerek majd ha odajut akkor majd ő maga eldönti hogy mit is akar-érez....
2020. okt. 18. 13:58
 35/53 anonim ***** válasza:
77%
Ez a könyv nem ovisoknak készült, ezt tudni kell, de: (olvastam a könyvet) van benne olyan mese ami simán megfelel ovis gyereknek. Szóval attól függ melyiket olvasnák neki. És nem, nem a két herceg zavarna. Inkább a boszorkány meséjét nem tarom gyereknek valónak- a verekedős nevelőapuról szólót sem, hacsak nem ilyen helyzetből szabadult a gyerek. Akkor még segíthet is utóbbi hogy a gyerek kibeszélje a félelmeit. A Róza a bálban megint picit nagyobbaknak való, hisz nem ad megoldást a főszereplő kislány helyzetére, de egy nyolc-kilenc éves gyereknek már simán elolvasnám. A Kincső és Karola kedves koldus és királyfi átirat, ezért azt picit nagyobbaknak ajánlanám, a Picúr Panna nagy kalandja meg egyszerűen csak aranyos mese, akármekkora gyereknek jó történet. A háromfülű nyuszis meg nagyon jó már oviban is , hogy megértsék, nem kell kimarni valakit csak mert picit kilóg a sorból. Szóval attól függ melyiket akarnák olvasni nekik, de bíznék az óvónőben, hogy fel tudja mérni: melyik való ennek a korosztálynak.
2020. okt. 19. 10:27
 36/53 anonim ***** válasza:
62%
En megvettem, fontos az elfogadás!
2020. okt. 19. 11:53
 37/53 anonim ***** válasza:
71%
"történelem során nem véletlen maradt a homoszexualitás és a heteroszexualitás is a négy fal közt" A heteroszexualitás soha nem maradt a négy fal között. A homoszexualitás is csak azért, mert képesek voltak legyilkolni őket ennyi miatt.
2020. okt. 19. 13:15
 38/53 Derjaderja ***** válasza:
83%

Szerintem egyszerűen az a baj, hogy ez a felhajtás kiszakította a könyvet a helyes kontextusból.

Amit előttem írtak, hogy különböző témájú mesék különböző korosztálynak, van egy ilyen könyv is, ha valamilyen téma felmerül, megbeszéli a gyerekkel a mese segítségével az ember.

Pl el tudom képzelni, hogy ha mondjuk az unokatesóm homoszexuális lenne, és Karácsonyra egy másik fiúval érkezne kézenfogva, akkor szívesen olvasnék a megértést segítő mesét a gyereknek.

Nyilván szó sincs szexuálus dolgokról, de abban sincs szex a mese szintjén, hogy a királyfi kiállta a 3 pŕóbát a királylány kezéért. Ezek nem a szexről, hanem a párkapcsolatok társadalmi megéléséről szólnak.

A "csinálha 4 fal között" nyilván ezért butaság, hisz ha az unokatesóm kézenfogva jön egy lánnyal, vagy az uram szájon puszil, az nyilván oké, akkor az elfogadás azt jelenti, hogy a két fiú is ugyanúgy jöhet kézenfogva és adhat szajrapuszit, vagy megsimogathatják egymás arcát a fél rokonság előtt - az nem elfogadás, hogy nem verünk valakit halálra az utcán amiért homoszexuális.

-

Szóval viszont ami most megy, hogy minden önmagát haladónak tartó szülő ennek a könyvnek a megvételével demonstrálja hogy mekkora elfogadó, és aki nem szeretné, hogy programszerűen a 4 évesnek olvassa fel az óvónéni, az vmi meggyöpösödött homofóbnak legyen tartva - az gáz szerintem és ez a hülye Dúró Dóra műve.

Én amúgy nem pártolom ezt a mindenáron tanulságozást, hogy programszerűen az élet hozta szituációk előtt érzékenyítsük a gyerekeket, és amúgy az sem tetszik, hogy ez a könyv mafa stigmatizál, azzal, hogy azt mondja, te es te és te vagytok a társadalom esendő csoportjai, na most meg lesztem védve.

Pl siman lehet, hogy egy jó óvoda vagy jó csalad úgy integrál és interpretál egy testi sérült embert, hogy a gyerek már alapból elfogadja, hogy ő ilyen, és egyáltalan sose bántja egyik gyerek sem, és akkor minek demonstrálni, hogy amúgy Ti "nyomorékok" egy lenézett csoport vagytok, de mi jó arcok vagyunk és nem nézünk le- hanem létre se jön a Mi-Ti tengely.

Es a másik, amit írtunk mar többen, hogy ez a könyv azért amatőrök munkája, és tényleg a korosztály és a stílus nem talál össze pl Vaslaci: "meddig kell még a hátunkon cipelni ezt a cudar életet", ez nem kisgyereknek való kép egyszerűen.

2020. okt. 19. 14:13
 39/53 anonim ***** válasza:
Derjaderja, ez a könyv egyáltalán nem "amatőrök munkája".
2020. okt. 19. 15:41
 40/53 Derjaderja ***** válasza:
76%
Félig az. Finy Petra nem az nyilván.
2020. okt. 19. 17:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!