Kire tartozik, ha bántják a gyereket az oviban?
Szóltam az óvónőknek, ők meg a szülőknek. (A kislányom arcán egy nagy seb volt, állítólag az óvónő nem tudta, kitől, de sikerült nagy nehezen kiderítenem.)
A szülők felháborodtak, hogy miért nem nekik szóltam, és kvázi felszólítottak, hogy legközelebb velük beszéljem meg.
Szerintem először az óvónő beszéljen mindkét szülővel. Ha nem oldódik meg a probléma, az óvónő jelenlétével beszéljétek a másik szülővel.De
Szerintem nem megoldás, ha a két szülő egymásnak feszül úgy, hogy egyik sem volt ott és nem látta mi történt.
Oké, akkor ez megerősítés. Az "elkövető" sajnos elég problémás, ezért is gondoltam, hogy szólok, hogy legyen jelzés az óvónők felé, ill. figyeljenek oda jobban rá.
Valamint a helyszínen ők vannak ott ilyenkor.
Az óvónő kötelessége vigyázni a gyerekre, tehát elsősorban neki kell szólnod.
Az, hogy ők felháborodtak, ahelyett, hogy bocsánatot kértek volna a gyerekük viselkedése miatt, már mutatja, honnan hozta a gyerek az agresszivitást.
És nagyon nemtörődöm óvónő lehet az, aki nem tudja, kitől kapott egy akkora pofont a gyerek, aminek nyoma marad.
Én a helyedben megmondtam volna, hogy ne engem utasítgassanak, hanem a gyereküket neveljék meg. Annak mondom, akinek akarom, ezt abszolút nem tilthatják meg.
Az óvónő felelőssége. A szülőnek nem sok köze van hozzá, mivel nem volt jelen!
A szülő max elmondja otthon, hogy nem szabad ilyet csinálni. De utólag már semmit sem ér a dolog. Ott és akkor kell elkapni az agresszor gyereket az óvónőnek, és megbüntetni.
Egyszer előfordult, hogy a lányom harapott. A szülő nekem esett az öltözőben, hogy elő ne forduljon még egyszer.
Mondtam neki, hogy én elmondom a gyereknek, hogy ne harapjon... De ha az óvónő nem szól rá AZONNAL, amikor történtik a dolog, akkor én órákkal később már mit tehetek?? Persze, nekem megígért mindent a lányom (nem is fordult elő mégegyszer)
De akkor is úgy gondolom, hogy ezt nem a 2 szülőnek kell egymás között elrendeznie.
(anyukám óvónő, ő is egyetért ezzel)
Nehezítheti a dolgot, ha az oviban nincs büntetés (mint a lányom ovijában..)
Goldmund: Igen, az igaz, hogy a szülők nagyon laza emberekként próbálják meg eladni magukat, de szerintem rengeteg a többé-kevésbé elfojtott agresszió, amibe most nem is mennék bele.
Volt, hogy az én kislányom is megharapott egy másikat, szólt az óvónő, mi megodamentünk a kislányhoz és az aanyukához bocsánatot kérni.
Ebben az oviban elvileg van büntetés (avagy következmény), de azt sem fejteném ki, hogy laikus szemmel mennyire gagyi és káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!