Be irathatom más oviba a gyereket, mint ahova körzetileg tartozik?
Szeretném átvinni a gyereket másik oviba,mert a körzeti ahova jár az óvónők folyamatosan csesztetnek mindenért.
PL ne vigyem overálba a gyereket,mert már jó idő van. Egyedülálló anya vagyok,a gyereknek a téli kabátja már kicsi,azért viszem még overálba mert még nem volt pénzem venni neki mást. De nem járatom koszos,szakadt cuccokba amugy.
Vinnem kell rendszeresen a gyereket nevelési tanácsadóba,mert az óvónők szerint a gyerek nem normális(valóban elég rossz szokott lenni az oviban,ez tény. De ő se szeret oda járni,mondja h nem szereti az óvónéniket mert ők utálják őt. Amikor helyettesítő oviba kellett vinni pl nyáron akkor ott soha nem volt rá panasz,szeretett a gyerek is oda járni),gyógyszer kéne neki az agy bajára(jó nem így mondják de ez a lényege). A nev.tanácsadóba fel voltak háborodva mikor mondtam hogy az óvónők azt akarják h gyógyszert szedjen a gyerek,mert akkor normálisan viselkedne. Hogy erről semmilyen szakvélemény nincs,mit képzelnek h ezt így kijelentik h írassak vmiféle nyugtatót a gyereknek. A nevelésibe egyébként azt mondják h a gyereknek a korához képest nagyon magas az IQ-ja,meg hogy nagy a mozgásigénye és ennyi. Továbbra is járunk persze.
Valamint annak idején örökbe akartam adni a babát,már meg voltak az új szülök mikor meggondoltam magam. Ez valahogy az óvónők fülébe jutott,és már olyat is a szemembe mondtak h adjam most örökbe a gyereket.
Sajnos a lakcím kártyát nem tudom átíratni hogy másik oviba felvegyék körzetileg. Még egy évig oviba kell járnia,pedig ő se szeret bejárni oda.
Nem tudom h nyomós indokkal felvennék e másik oviba a gyereket,ha nem tartozunk oda.
Én is hasonló okok miatt írattam be másik oviba, mint ahová körzetileg tartoznánk.
Ráadásul a vicc az egészben az, hogy a körzeti ovi 10 percre van gyalog (ltp másik fele), ahová jár, az pedig a zebra másik oldalán.
Igaz, ebben az oviba a protekció fontos. Leginkább önkormányzati dolgozók gyerkőcei járnak ide és akinek "hosszú a nyelve".
Beírattam és kifele menet kipipálta a maguk kis listáján a vezetőnő, hogy "megjelentem" a beiratkozáson. Én már egy évvel előtte felírattam a lányomat a (hivatalosan) "nem létező" listára, a többi protekcióssal egyetemben.
100 férőhelyes, abból rendszerint 70-80 gyerkőc protekciós. A maradék 20-30 gyerkőc pedig a szerencse kérdése, akik pl. területileg oda tartoznak és oda is szeretnének járni, de nincs protekciójuk.
Egyébként próbáld meg. Lehet, hogy van éppen üresedés. Esetleg szeptemberi kezdéssel áttudják venni. Bár arra az egy évre én már nem raknám át, akár mennyire is "gáz" az óvoda.
Mi a bölcsinél voltunk hasonló helyzetbe, de akkor megfogadtam, hogy az ovit én választom ki!
Azt tudod ugye, hogy nemcsak az állandó lakcím szerinti körzetes óvodába írathatod a gyermekedet, hanem a munkahelyed székhelye vagy a telephelye (ahol te vagy fizikailag) szerintibe is?
Egyszerűen munkáltatói igazolás kell a munkavégzésed helyéről, de ez nem lesz gond, gondolom.
Ha van hely, fel szokták venni az egyedülálló szülőó gyermekét ilyen oviba is, érvelhetsz azzal, hogy gyorsan oda tudsz érni, ha baj van, elég akkor így később vinni reggel és munka után is pikk-pakk ott vagy.
Nézz utána a neten és hívd fel őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!