Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Miért lesz valaki óvónő ha...

Miért lesz valaki óvónő ha arra megy, hogy minnél kevesebb gyerek legyen az óvodában?

Figyelt kérdés
Kiscsoportos a lányom és év elején már úgy kezdték az óvónők, hogy aki nem dolgozik az délben vigye haza a gyereket. Ez még érthető is valamennyire. 22 gyerekből 7-8 gyerek aludt bent. Mikor tavasszal a járvány miatt ügyelet volt az egész óvodában kb 100 gyerekből 12 gyerek volt bent 2 és fél hónapig. Most nyáron is max. 20 gyerek jár. Több szülőnek felhozták, hogy legalább pénteken vigye már el délben a gyereket nagymama vagy valaki. Augusztusban 2 hétig zárva az óvoda. Volt olyan szülő aki már a polgármesterrel is beszélt mert elege van ebből a helyzetből. Aki boltban dolgozik az akkor mondja, hogy délután már csak az jöhet aki dolgozik? Nekik ez a munkahelyük, hogy merik ezt csinálni?
2020. júl. 23. 14:20
 1/9 anonim ***** válasza:
81%

Nem normalis. Mi szeptemberben kezdjuk, a kisteso itthon van, de ott fog aludni a nagyobbik, mert mindenki napirendjenek ogy a legjobb. A kicsi mar csak 1x fog aludni akkor. Ha elhoznank delben a nagyot, az ovihou vezeto 5 perces uton elaludna. A csoportszoba emeleten van, nem hagyom lent a babakocsiban, meg amugy se. Meg fel is ebredne, plane ha hazafele megyunk es a nagyobb magyaraz. Tehat az o alvasanak akkor lottek. A nagyobb meg hazaer, megorul, h otthon van, 2 ora mire elaludna, aztan 4-kor kel

Fel, este meg nem alszik el. Nekem meg igy nulla szabad percem lenne. Az lesz, h a kicsi delben alszik, addig en is tudok valamit csinalni, 3-ra lehet menni az oviba, mindenki kipihent lesz, kezdodhet a delutani program. Ezt meg is mondtam, es el is fogadtak. Nem delig van ovi.

2020. júl. 23. 14:45
 2/9 anonim ***** válasza:
37%
Semmi joguk megszabni. Nekik is van munkaidejük, töltsék ki rendesen. Alig várom, hogy a lányom óvodás legyen, az ilyen lusta pökhendi mitugrászokat lenyelem reggelire :@
2020. júl. 23. 14:47
 3/9 A kérdező kommentje:
Negyed 4re már ott vagyok a lányomért mert 3ig dolgozok, de már akkor úgy csinálják mintha az utolsó 2 percbe mennék, mikor 5ig van nyitva.. Nagyon gáz
2020. júl. 23. 14:59
 4/9 anonim ***** válasza:
42%
Most csúnyát mondok, és nem is akarok altalanositani, tisztelet a kivételnek, de azért csináljak ezt, mert pedagógusok. Nagyon sokan közülük meg vannak halva, ha dolgozni kell.
2020. júl. 23. 15:00
 5/9 anonim ***** válasza:
72%
Xard le. Plane h dolgozol. Egyik fuleden be, a masikon ki.
2020. júl. 23. 15:00
 6/9 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem mindenki arra törekszik, hogy kevesebb/könnyebb legyen a munkája.

Hogy ez az óvónőktől pofátlanság? Az.

Én szarok rá, mit kérnek.

2020. júl. 23. 15:55
 7/9 anonim ***** válasza:
22%

Mert az a kedves szülőben fel sem merül ugye, hogy nem maguk miatt kérik, hanem a gyerek miatt... Minél több gyerek van, annál jobban lefoglaljak egymást, annál könnyebb az óvónő dolga. Minél kevesebb van, annál jobban kell őket szórakoztatni.

Ügyeletbe vinni a gyereket pont olyan, mint szabadság nélkül dolgozni.

2020. júl. 23. 16:22
 8/9 anonim ***** válasza:
72%

Igen, tényleg sok ilyen óvónő van. Tapasztalat, én is az vagyok... Nekem valójában év vége felé van már minden bajom, Na de az én csoportom fullosan van egész évben, és nagyon nagyon fárasztó, viszont így sem kérem soha, hogy ekkor meg akkor ne hozzák, vagy vigyék haza. Viszont a legtöbb kollégám ilyen, minél kevesebb gyerekre játszik. Én sem értem, hogy akkor miért nem vált munkahelyet. Igen, fárasztó a gyerekekkel való munka, viszont mikor karanténban voltak 2-3 hónapig majd 7 gyerekkel voltak 1 csoportban kollégáim és még az is sok volt, az valami hányinger. Jót is röhögtem magamban, mikor az összes óvoda ablakára kiírtak karantén alatt nagybetűkkel, hogy HIÁNYOZTOK! Ahhhaaa......

Természetesen tisztelet a kivételnek, csak sajnos ők vannak kevesebben.

2020. júl. 23. 17:39
 9/9 anonim válasza:
32%
Gyesen vagyok, az én lányomat egész nyárra kidobták az óvodából, nem mehet. Két hetet ment a koronavírus miatti 2,5 hónapos zárás után. Nem tudom mi lesz, ha ősszel megint bezárják esetleg az óvodákat. A lányom 4 éves, szereti az ovit, hiányoznak neki a barátai, nagyon unja magát már velem és a fél éves testvérével. Arra, hogy nyáron nem mehet, az volt az indok, hogy kevés az óvónő, és ki kell adni a szabadságokat. Én csak azt nem értem, hogy nekik miért nem kellett kötelezően kivenni a szabadságaikat tavasszal. Az egyik ismerős anyuka dolgozik, már neki is mondták hogy meg kéne oldania nyár második felében a gyerek felügyeletét, mert nincs óvónő. Nem tudom mit várnak, hogyan oldja meg, mert neki az összes szabadságát ki kellett vennie tavasszal, egy napja sincs már. A pofátlanság határtalan.
2020. júl. 25. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!