Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikor mondjam neki, mondjam-e...

Mikor mondjam neki, mondjam-e egyáltalán?

Figyelt kérdés

Az ovinkban nem anyás beszoktatás lesz (kérem, hogy ezt most ne véleményezzétek, nem ez a kérdésem).

Szerintetek mikor érdemes ezt elmondani a gyereknek, beszélni arról, hogy milyen lesz az elsô nap, amikor bemegyünk? Csak 1-2 nappal elôtte vagy hamarabb?

Voltunk már együtt az oviban, találkoztunk az óvónôkkel, megnéztünk mindent, játszott is egy órát.

2020. júl. 10. 22:05
 1/8 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem már most beszélgethettek róla. Ha úgy alakul a helyzet én is beszélek már a gyerekemnek az oviról. Ő még erősen tiltakozik, szóval nem tudom mi lesz.

A nagyobb most lesz nagycsoportos. Az anyás beszoktatásról annyit, hogy bement a gyerek a többiekhez és még csak rám se nézett. Kiküldtek az öltözőbe és észre se vette, hogy eltűntem. Én meg kint sírtam utána. 🙈😂

2020. júl. 10. 22:27
 2/8 anonim ***** válasza:
74%
En meg nem kezdenem el nagyon, varnek meg 2-3 hetet, es majd akkor. Probalnam neha par orara “ otthagyni” vhol, h kicsit “ szokja”. Mondjuk az en gyerekem utan is inkabb en fogok sirni, mint ahogy a 2. Is irta, a tiedet meg te ismered :)
2020. júl. 10. 22:36
 3/8 anonim ***** válasza:
92%
Kell készíteni őt, igen. Mesélni kell az oviról, akár részletekbe belemenni. Nálunk amikor a nagyobb iskolás lett, esti mese után pl én meséltem a saját tapasztalataimról. Hagytam h kérdezzen. Olyan sok kis buta gondolat, rossz érzés lehet a fejükben egy-egy témával kaocsolatban. Jobb megnyugtatni őket.
2020. júl. 10. 23:14
 4/8 A kérdező kommentje:

Bocsánat, lehet h nem jól fogalmaztam meg.

Konkrétan arról beszéljek-e vele, hogy nem maradok majd ott, hanem csak beviszem és én el fogok jönni.

Az oviról általánosságban természetesen beszélünk, megnézzük stb...

2020. júl. 10. 23:22
 5/8 anonim ***** válasza:
88%

Konkrétan ne rágd a szájába, mert még a végén te keltesz benne rossz érzést. Ha beszéltek róla úgyis elmondod , hogy reggel átöltöztezed, bekíséred, és az óvónéni bemutatja a többieknek és sok új játék és rengeteg ének stb....

Ne azzal folytasd, hogy az ajtóban el kell búcsúznunk, mert én nem mehetek be veled, nélkülem kell ott lenned.

Ha rákérdez elmondhatod neki, hogy ott csak gyerekek és óvónénik lehetnek, de szerintem ne hívd fel rá külön a figyelmét.

2020. júl. 11. 00:46
 6/8 anonim ***** válasza:
92%

Kezeld természetesen, mondd, hogy egyik anyuka sem mehet be, hiszen ti nem maradhattok... Stb. A lényeg, hogy ne érezze, hogy te úgy gondolod, hogy baj ez.

Én mondanám egyébként most az enyémnek. De te ismered.

2020. júl. 11. 08:38
 7/8 anonim ***** válasza:
11%
ne úgy mond, hogy otthagyod, hanem hogy amíg ő az óvónénivel meg a csoporttársaival játszik, addig te el tudsz menni vásárolni, megveszed az ebédre valót, stb (és tényleg vásárolj, mert rájönnek ám :D )
2020. júl. 11. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

AZt konkrétan , hogy te nem leszel ott a beszoktatáson, elég előző nap, vagy aznap reggel mondanod neki. De kezeld természetesen a dolgot, ne keríts neki nagy feneket és ne úgy állítsd be h jajj de rossz h te nem lehetsz ott...

Olyasmit mondj h ő már nagy lány/fiú, aki oviba megy, és első nap amíg ő ott játszik egy órát az új játékokkal/gyerekekkel, addig te elmész picit boltba.

2020. júl. 16. 14:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!