Mit tennél ha az óvónő rendszeresen elfelejtené a gyereked tejfehérje és tojás allergiáját? Ma is panaszkodott hogy már megint nem evett a tejbegrízből .Mondom nem is baj mert allergiás.Erre a homlokára csap hogy jaj tényleg.
Fiam is tejfeherje allergiás. Bölcsiben is és oviban is ennek van egy kötelező menete.
Mégpedig beiratkozáskor le kellett adni a hivatalos szakorvosi igazolást a lelettel együtt. + A tartós beteg igazolást hogy a gyerek étel allergiás. Utánna találkozni kellett a konyha dietetikusával és árbeszélni részletesen mit kaphat és mit nem.
Elküldték a városi óvodai igazgatóságnak ahol ezt nyilvántartásba vették és adták róla egy papírt hogy külön étkezést biztosítanak a gyermeknek. Ehhez etelhordot kellett bevinni felcimkezve. Évente kérik a friss igazolást. Ezt jogszabály írja elő. Törvény van rá.
Nekem valami sántít ebben a történetben.
Én “szerencsére csak” laktozerzekeny vagyok, de ha olyat eszek/iszok véletlenül amit nem kellene, akkor annak egyértelmű kellemetlen következményei vannak a nap hátralevő részében.
Nyilván neki is vannak komoly tünetei ha tejet/tojást eszik, merem gondolni hogy léptekkel nagyobb mint nekem.
Ez neked nem tűnt fel otthon?
És nekik mi a jó abban hogy rosszat eszik és a nap hátralevő részében latjak hogy a gyerek szenved?
Vagy mindennap hazaküldik?
Szerintem egyszer elfelejti többet nem fogja mert a gyerek látványosan megszenvedi ezeket.
Na mindegy nekem ez a sztori nem kerek, ha egy tej/tojás allergiás gyerek hónapokig “rosszul” eszik nem valószínű hogy meg oviba járna.
Ha lattal te már étel allergiás gyereket és feltételezzük, hogy 0 empátia van benned akkor sem tudsz nem vele foglalkozni mert ezek fizikai tüneteket és nem hiszti, kérdem én, ha egy gyerek téged lefoglal du 4ig akkor ki van addig a többi 29cel déltől? Nem empatiabol nem fog ilyet csinálni hanem saját magát nem fogja leszivatni. És mindezt heti 5x minden nap?
A tojás allergia általában ekcéma szerű, sokszor fájdalmas kiütésként jelentkezik.
A tej pedig a kiütés melett, hasmenéssel ami éles hasgörccsel jár akar órákon at és olyan ingerrel, hogy egy 5 éves nem valószínű, hogy mindig kiér vele mosdóba. Tehát van egy síró, vakarozo gyerek, akit pár naponta a szarbol is kimoshat. Egyértelműen látszó ekcema kiütéssel.
Ez az óvónőnek is szívás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!