Anyukák akik dolgoztok, mit csináltok ha nem nyitnak ki az ovik?
Figyelt kérdés
Amikor bezárt az óvoda és vele egyidőben minden, a cégem is kiléptetett, de visszavárnak ha újra indul a tevékenység. Az a félelmem, előbb lenne rám szükség mint hogy az ovi kinyit. Most munkanélkülin vagyok, de szeretnék visszamenni dolgozni ha a cég újraindul...de hogyan ha nem lesz ovi?? Ti mihez kezdtek akkor? Egy nyarat is nehezen old meg az ember....nem hogy 5 hónapot....és most pont az lenne a cél hogy ne a nagyszülőket fogjuk be....hogyan éljünk egy fizetésből? Oké még 2 hóbapig jár a munkanélküli ami persze nem sok... De utána mi lesz?2020. ápr. 27. 20:28
11/16 A kérdező kommentje:
Ahhoz hogy a teszt kimutassa a vírust, ahhoz nagy mennyiségben kell jelen lennie a vírusnak. A jelenlegi tesztek nem képesek elég koran szűrni....ha a teszthez elég magas a vírus szám, akkor már olyan magas hogy tünetek is vannak. Tehát ha valaki beteg hiába tesztelik a hozzátartozót, mert vagy már az is beteg és fertőzött az elmúlt napokban, vagy ami még rosszabb ha nem mutatja a teszt ki nála a vírust, holott már hordozza. Ezért írtam h felesleges tesztelni a gyerekeket, és nem is fogják tudni kordában tartaninezt a dolgot. És ha ameleg le is lassítja, mi lesz ősztől? Visszajön újra állítólag. És addigra pont mindenki kimeríti a munkanélküli segélyt. Akinek most még járt.
2020. ápr. 27. 21:58
12/16 A kérdező kommentje:
Na meg amúgy ha nyitnak is oké....de hogy vigyük őket be nyugodt lelkiismerettel? Még ha bízom is abban hogy nem ő az ötvenből pont az az egy gyerek akit ledönt a lábáról, a családban ott vannak a mamák papák, vagy akár a férjem aki pl asztmáa
2020. ápr. 27. 22:01
13/16 anonim válasza:
Kimutatja az gyereknél is, lehet hogy náthás és picit lázas. Mondom hogy tudok olyan ovit ahol már kétszer bezártak beteg gyerek miatt. És persze addigra már bevitte a vírust, nyilván, azért zárnak be hogy akik addig oda jártak két hétig senki sehova. De persze hogy nem a gyerekeket érdemes főleg szűrni, de ha valakinek az anyja pozitív lesz akkor vajon bezárják az ovit? Nem hiszem hogy kötelező lesz vinni a gyereket ha ki is nyitnak, akinek családtag miatt kockázatos tartsa otthon. De akkor se lehet ennyi szülőnek lehetetlenné tenni a munkát tovább.
14/16 A kérdező kommentje:
Hát ez az....nekem pl vinni kellene de hogyan tegyem nyugodt szívvel ilyen körülmények között.
2020. ápr. 27. 22:16
15/16 anonim válasza:
Hát a mamákat papákat még sokáig nem engedjük mi sem a közelükbe, és nem is tudom én sem hogy hogy lesz, ha megszűnik a home office nem érek oda értük, heti többször segítettek.. meg picik és ősztől folyton betegek.. ebbe még bele sem merek gondolni.
16/16 anonim válasza:
Nem létezik hogy nem fognak kinyitni qz ovik rendesen nyárra. Ez tobbezer családot lehetetlenitene el országszerte... Ahogy a gazdaság és a cégek beindulnak, a szülőknek menni kell vissza melózni, nincs mese.
Ha az én munkahelyem újraindul, max még 1-2 hetet tudok itthon kihuzni, aztán mennem kell.. Férjem eddig is dolgozott. Úgyhogy muszáj lrsz az oviknak nyitni különben baszhatjak a gazdaságot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!