Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Tegnap is és ma is hazaküldtek...

Tegnap is és ma is hazaküldtek a csoportból magas lázzal gyereket, ti vinnétek a sajátotokat?

Figyelt kérdés
Tegnap is és ma is magas lázzal, bágyadtsággal, fáradtsággal küldtek haza gyereket az ovis csoportunkból. Az egyik anyukájával találkoztam a boltban, láttam, hogy a gyerek kb elfeküdt a bevásárlókocsi ülésrészében, mintha aludna... kérdeztem mi a helyzet és mondta, hogy most hozta el az oviból, mert magas a láza, de kénytelen volt bejönni vásárolni vele. Az óvónők nem szóltak a szülőknek semmit, az én gyerekemet a szomszéd hozza haza mert egy csoportba járnak, nem mondtak neki semmit, csak az tűnt fel, hogy kevesen vannak (reggel én viszem őket, de 7 fele, akkor nem is szoktak sokan lenni). Én holnap-holnapután itthon maradok velük. De most nem tudom, hogy én parázom túl (pedig nem vagyok egy paragép, sőt...), vagy jogos? Mert ha veszély lenne, csak szólnának, nem?
2020. márc. 11. 18:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%
Nálunk van most egy olyan vírus ami pár napos lázzal jár, minden egyéb tünet nélkül. Fiam most jött ki belőle. Pénteken lázzal ébredt, hétvégén 39,6-ig felment. Hétfőtől meg mint aki makk egészséges, hőemelkedése sem volt. A háziorvos nem nevezte meg pontosan mi ez.
2020. márc. 11. 21:01
 12/16 anonim ***** válasza:
85%
Mit szóljanak? Hogy influenza szezon van? Nálunk a skarlát járványt tették ki hirdetőtáblára decemberben, az “kuriózum” volt és ott fontos is hogy antibiotikumos kezelést kapjon a gyerek... egy sima télvégi víruson nincs nagyon mit tájékoztatni.
2020. márc. 11. 21:17
 13/16 A kérdező kommentje:
első gyerek, soha a büdös életbe nem voltam influenzás sem. Viszont akit ma láttam gyerek a tescoba, az nem sima influenzának tűnt. Legalábbis eddig is minden évben volt influenzaszezon, de én ilyen gyereket még nem láttam... és oké, hogy a gyerekre nem veszélyes, de az idősekre igen, és nem szeretnék megfertőzni sem senkit. Hazahozza, elkapom, rajtam se jön ki, én viszont emberekkel, főképp idősekkel dolgozom. Meg na. A gyerek se legyen beteg! Ha megtehetem, hogy otthon fogjam, otthon fogom.. csak nem tudom, nem akarok paranoiásnak tűnni
2020. márc. 11. 21:23
 14/16 anonim ***** válasza:
67%

Nem vinnèm! Ha megtehetnèm.

Nálunk nincs ilyen, de így sem viszem a jelenlegi koronavírus helyzetre tekintettel. De èn megtehetem, mert a kicsivel itthon vagyok mèg.

2020. márc. 11. 23:13
 15/16 anonim ***** válasza:

Azért írtam, hogy a korona vírus tünetmentes a gyerekeknél, mert hogy ebből következik, hogy a két betegen hazaküldött gyereknek valószínű nem az van. Azt hittem, ez ihlette a kérdést, de jól le lett pontozva.

Egyébként igen, veszély az van. Én dolgozó szülőként nem tudom itthon fogni az ovisomat (pár napra esetleg, de ez nem két hét lesz), annyit tettem, hogy ideiglenesen nem megyünk a nagyszülőkhöz.

2020. márc. 12. 18:10
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Az olvasott, művelt válaszoló vagyok. Ugye, hogy ugye? Hétfőtől nálunk se ovi, se bölcsi. Ez borítékolható volt. Csak én nem a fészbúk kamuoldalairól tájékozódom... Ezt is le lehet pontozni és töröltetni.
2020. márc. 14. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!