Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Mikortól érdemes óvodába...

Mikortól érdemes óvodába járatni a gyereket?

Figyelt kérdés
Pár hónapja múlt kettő a kislányom és tanácstalan vagyok, hogy jövőre beirassam-e oviba. Már önállóan eszik, kanállal is, nem hagy nagy rumli maga után. Tud kb. fogat mosni, rá szokott állni egy kis sámlira, hogy elérje a csapot. De én is mindig át szoktam mosni neki egyszer. A kézmosás olyan ímmel-ámmal megyeget. Szilárd szappanunk van, amit leginkább csak tunkolgat. Cípzárt, tépőzárat tudja használni, de a pólóját nem tudja egyedül átvenni. A WC-t már teljesen jól tudja használni. Minden nap megfordulunk a játszótéren, ahol annyira (még) ne, szociális, de egyedül jól eljátszik. Már volt, hogy nagyszülőknél aludt. Ki tudja fejezni magát, pl. Én almát ebéd. Nagyon aktív, reggelinél alig várja, hogy mehessen. Pohárból csak műanyag van, mert hajlamos felborítani.

2020. febr. 2. 12:17
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
3 éves korától nyugodtan mehet. Előbb viszont nem tud.
2020. febr. 2. 12:21
 2/9 anonim ***** válasza:
93%
Az én lányom kettő és fél, a felsoroltakból egyiket sem tudja megcsinálni, 3 éves korában megy az oviba, mert onnantól kötelező, ha nem lesz szobatiszta akkor engedéllyel maradhat itthon.
2020. febr. 2. 12:25
 3/9 A kérdező kommentje:
2-nek: Az enyém 2 éves és 4 hós. Kanalat a legkönnyebb megtanítani, csak add a kezébe és magától rá fog jönni a csínjára. Habár az elején maszatos nagyon. Cípzár/tépőzárnál először ne magán próbálkozzon, hanem adjál neki gyakorlótáblákat. Aztán próbálkozzon pl. egy cípőn, kardigánon, de inkább a tiéiden, mert az nagyobb, könnyebb megfogni. Majd a sajátjain, onnan pedig könnyű felvenni. Kézmosás nálunk kritikus pont volt, eleinte adtam neki jutalmat. Most már a víz alá tartja rendesen a kezét, de a szappant mint már mondtam csak tunkolgatja. Azt is szájhuzogatva. Beszédet hagyd a fenébe, az szerintem teljesen egyéni. Sok sikert a továbbiakhoz :)
2020. febr. 2. 12:44
 4/9 anonim ***** válasza:
34%
3 köszi, de nem zavar, hogy nem mos kezet, nem érdekel, van még fél év az oviig, ha addig se akar, akkor majd megtanulja ott. Nyilván a kanalat megfogja, azt se erőltettem nála. A kérdésedre a válasz 3 éves kortól kötelező az ovi, nem tőled függ mikor megy oviba.
2020. febr. 2. 13:01
 5/9 anonim ***** válasza:
96%
Abban az évben amikor augusztus 31ig betölti a 3 éves kort kötelező szeptember 1el mennie oviba. Ha aug 31 után született, akkor esetleg felveszik, ha van szabad hely. Nálunk a novemberieket még felveszik. Én inkább 4 évesen irattam be, az októberi gyerekem.
2020. febr. 2. 13:22
 6/9 anonim ***** válasza:
93%

Az én fiam is októberi vagyis idén még nem lesz óvoda köteles. Elmegyünk megnézni az ovit, sőt a jelentkezést is beadom, de inkább azért, hogy tudjanak rólunk, mi is megismerjük őket. Népszerű ovi a körzetink, tavaly is nagy volt a túljelentkezés, esély se sok van, hogy marad neki hely. Máshová nem fogom vinni, jövőre be kell venniük. Közben nyár elején jön a tesó is az is okozhat még izgalmakat.

A felsoroltakból az én fiam is tud mindent, sőt. Vetkőzni pucérig. Öltözni még csak alulról. Kivéve a zokni, az kifog még rajta. Beszédje meghaladja a korabeli átlagot. Szociális készségek terén vannak hiányosságok, főleg indulatkezelésnél. De az is alakul, viszont kell még neki idő.

Ha csak rajtam múlna jövőre menne oviba csak, de azért hagyok egy kiskaput, vmiféle választási lehetôséget. Soha ne mond hogy soha alapon.

2020. febr. 2. 13:45
 7/9 anonim ***** válasza:
18%
Már most szept.ben vinném
2020. febr. 2. 14:39
 8/9 anonim ***** válasza:
92%
Ha ez év aug.31ig betölti a 3 éves kort, akkor kötelező neki az ovi 4 órában minimum. Az ovikban általaban tavasszal van beíratás. Javaslom, keresd ki azt, amelyikhez tartoztok és hivd fel őket bővebb tájékoztatásért.
2020. febr. 2. 15:05
 9/9 anonim ***** válasza:
90%
Az enyém decemberben volt 2. Áprilisban beíratom, de csak januárban kezdi az ovit. Ne aggódj, addig minden fontosabb dolgot meg fog tanulni:)
2020. febr. 2. 15:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!