Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Óvodák » Nálatok van az oviban anyák...

Nálatok van az oviban anyák napja?

Figyelt kérdés

Nálunk nem lesz. Most kezdte az ovit a lányom, a szülőin elég dekadensen adta elő az egyik (ráadásul helyettesítős) óvónő, hogy ők nem csinálnak anyák napját, mert az a gyerekek megerőszakolása (igen, evvel a szóval), mert nem mindenki szeret szerepelni, stb. Amivel persze egyet is értek, nem kényszer. Viszont nagyon bánt, mert így én kimaradok az egész anyák-napjából, versmondásból, ünneplésből (persze az apuka biztos vesz virágot amit a gyerek odaad, de azért az nem ugyan az). Nagyon csalódott vagyok emiatt, tudom, hogy vannak gyerekek a csoportban, akik szívesen verselnek, aki pedig nem szeretne kiállni egyedül, azokkal lehetne együtt körtáncolni, egyet-kettőt énekelni, senki sem várna 3 órás hacacárét. Ahogy láttam, a többi anyuka is csalódott volt. Ja, és van olyan csoport, ahol meg tartanak... (vegyes csoportos az ovi, szóval biztos nem az van, hogy pl. csak a nagycsoportosok).

Nálatok van anyáknapja? Akit eddig kérdeztem, mindenkinél volt...

2019. okt. 10. 22:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
97%
Tavaly volt kiscsoportos 30 perces volt kb vagy kicsit rövidebb. Körtáncoltak, énekeltek. Akik bátrabbak voltak velük egy kis játékot adtak elő. Én mint anyuka nagyon élveztem. Amelyik gyerek nem szeretett szerepelni nem szerepeltették külön.
2019. okt. 11. 13:22
 12/24 anonim ***** válasza:
39%
Volt, sőt már alsós iskolás a fiam és még ott is van. Az én fiam kifejezetten utál szerepelni, viszont az anyák napja a szemében más. Akkor nem jelent problémát. És mindegyik gyereken ezt látom, hogy büszkén szerepel akkor és ott, mert az az előadás az anyukájának szól. Szerintem nincs olyan gyerek, aki ezt erőszaknak érezné. Nem muszáj egyenként szerepeltetni őket, szerintem ha készítenek örömmel egy kis ajándékot és elénekelnek egy-két éneket, egy-két verset elmondanak, az is lehet nagyon szép és senki nem érezte rosszul magát, sőt! :)
2019. okt. 11. 17:27
 13/24 A kérdező kommentje:

11, én is így képzeltem el, aki akar, mond, aki nem, énekel vagy körtáncol vagy bármi.

Köszönöm mindenkinek a választ. Sajnos úgy látom nem sűrűn fordul elő, hogy egyáltalán semmi nincsen :(

2019. okt. 11. 21:13
 14/24 A kérdező kommentje:

ahogy látom, lehet a mi óvónőink is itt olvasgatnak és pontoznak lefele mindenkit ...

én mindenesetre nyomtam egy zöldet mindenkinek

2019. okt. 12. 10:10
 15/24 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk úgy van, hogy nincs konkrétan anyák napja. Hál Istennek! Mert pl.az én fiam nem szeret szerepelni. Minden évben végigülünk 5x30 percet, hogy megnézzük, a csoport 4 cserfes csaja mit ad elő. A többi gyereknek meg tényleg rossz érzés. És szuper, ahogy nálunk van: anyák napján a gyerekér apuka/nagypapa/nagyneni megy. Óvónéni a kezebe nyomja a gyereknek amit készítettek, meg nyomtatott papíron amit tanultak. Hazajött a fiam, átadta az ajándékokat, elmondta a férjemmel a verset, enekelt is! És vegre a fiam is felszabadult volt, és nem feszengett elnyomva az ünnepségen!
2019. okt. 13. 02:52
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Nem volt. Ket dolog miatt: anya csak egy van. A saját gyereke köszöntse fel, ne egy csoport kb vadidegen gyerek. A másik pedig ők pedig az volt, hogy valóban, nem minden gyerek szeret szerepelni. Ajándékot viszont készítettek. De nálunk épp ugyanígy nem volt húsvét, se karácsony, csak a gyerekeknek, szulok nelkul.
2019. okt. 14. 10:09
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk van, bár ne lenne :(

Sajnos egyben tartják május végén(!?!?!) a nagycsoportosok ballagásával, ballagónként 4-8vendéggel, több mint 1 órás műsor, amitől tiszta ideg mindenki. A szerepelni utáló gyerekek, az óvónők, a vendégek a 40fokos körbeüveges különterembe bezsúfolva. Utálom :(

2019. okt. 14. 13:26
 18/24 anonim ***** válasza:
52%
17#vagyok, és a legalja... tavaly ki KELLETT álljon a kislány is szerepelni, akinek elötte 5hónappal halt meg az anyukája. Had ne mondjam, hogy már a második sorába a versen belezokogott, úgyhogy a dajka kirángatta végül a színfalak mögé, így én pl ezen jobban bőgtem, mint a meghatottságon :/
2019. okt. 14. 13:29
 19/24 A kérdező kommentje:
na jó, ez azért tényleg a legalja, utolsó! :O :(
2019. okt. 14. 14:50
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

Van de utálom, már bocsánat... Mindkét gyerekem csoportjában olyan anyáknapi ünnepséget csinálnak, hogy vagy kiültetnek minket a "színpad" részre, vagy valamit úgy alakítanak, hogy szerepelnünk kelljen és rettenetesen kínos... Én világ életemben utáltam szerepelni (állandóan kellett mert ügyes voltam...), úgy örültem amikor végre végeztem a sulival és soha többet nem kell ilyenekben részt venni, most meg 30 évesen elővesznek az oviban és mindenki előtt fakadok sírva, rettenetesen kellemetlen helyzet, utálom. A gyerekeimet imádom, őket is sajnálom... félig sírósan, ők is tök kellemetlenül érzik magukat, így mondják a verset, rájuk van erőszakolva. Ha kicsit is bátrabb lennék kivenném őket az anyáknapi műsorból és inkább elvinnék őket vacsorázni, pizzázni, vagy akárhova ahol szeretünk együtt lenni.

Utolsó mondatként hangsúlyoznám, nagyon szeretem a gyerekeimet és nem a kis versükkel vagy énekükkel van bajom, szeretem őket hallgatni!

2019. okt. 15. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!