Óvodai születésnapra miért nem lehet otthonról hozott tortát vinni?
Olvastam más kérdésben hogy otthonról hozott süteményt nem lehet csak boltit engednek
Ha ez tényleg így van mi az oka?
Jogszabály? Ha igen melyik?
Mi van ha valaki mégis otthonról hoz?
Nálatok hogyan szokott lenni?
A miénkben is engedik, Pest megyei város. De megszavaztuk szülőin, hogy mindenkinek jó e így és tiszta rendezett családok járnak hozzánk.
Egy szeletet pedig mindig betesznek a hűtőbe 48 órára.
Kilencvenes években nálunk lehetett, de akkor még nem volt mindenki mindenre érzékeny, allergiás, stb.
Nálunk pl egyik munkahelyemen, ha sütit vittél be, kis cetlit is ki kellett tenni, hogy mi van benne, ha bolti nyalánkságot, a dobozát is kint kellett hagyni az összetevők miatt.
De egy kisgyerek nem úgy működik, mint a felnőtt. Egyrészt egy hároméves nem biztos, hogy felfogja még ezeket, hogy lehet, mogyoró van benne és nem ehet, mert megfullad vagy lehet fruktóz van benne és utána fájni fog a hasa, stb. Jó, erre odafigyel az óvónéni, de olyan eredményeket szülne, hogy Tomika + Marika zokogva nézi, ahogy a többiek esznek.
Ha te is jól odafigyelsz és beviszed, hogy mindenmentes - nem biztos, hogy tényleg az. A hely higiéniájáról se tudnak az óvónők sokat. És az óvónők felelnek a gyerekekért. Ergo, ha egy gyerek kórházba kerül a tortázás után, azt nem rajtad, hanem az óvónőn verik le - hiába is mondtad, hogy mindentől mentes tortát hoztál.
A mienk budapesti óvoda, nemcsak hogy lehet, de már az első értekezleten beosztottuk, hogy decemberben melyik adventi hétvége közeledtével melyik szülő süt finomságokat a csoportnak.
Én konkrétan jobban megbízom a házi gyártásban, mint a bolti tartósított vackokban. A cukrászdák pedig 300%-os haszonkulccsal dolgoznak, kész rablás. Nagyon örülök neki, hogy él a bizalom az oviban, egymástól elidegenítő túlóvatoskodásnak tartom, ha nem engedik a házisütit.
14!
Az én gyerekem anno 2 évesen mélyvénás infúzióra került szalmonella okozta kiszáradás miatt egy bölcsős szülinapi buli után. Ennyit a bizalomrol
"mélyvénás infúzióra"
Megmondanád milyen az a "mélyvénás" infúzió? Vagy milyen a nem mélyvénás?
16!
Passz, nem vagyok egészségügyi szakember. A gyerekorvos mondta, hogy azt kötnek be neki,
17#!
Köszi, nem hallottam még ezt a kifejezést.
(a lepontozóknak külön is megköszönöm, több öröme se legyen)
19!
Én is csak akkor hallottam, se előtte, se utána. De higy őszinte legyek, remélem nem is lesz rá példa tobbet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!