Akinek ősszel lesz 3 éves a gyereke az viszi oviba szeptembertől?
"Nem bántam meg. Rengeteget volt beteg, nehezen szokta meg az ovit."
Ezt csak én nem értem?
Oviéretlen gyereket oviba ad, ki is bukik, a gyerek kínlódik, de nem bánta meg???
Színtiszta önigazolás egy rossz döntés után.
Nem, nem onigazolas. A fiam rettentően olyan mint en. Anyas, otthon erzi jol magát. Jarhatok en vele közösségbe naponta, vihetem nagyszulokhoz, baratokhoz, bulizni(bababuli)... Ugy is, hogy végig ott vagyunk vele... Az elso fel ora-ora arrol szol h haza akar menni, olbe van,sír ... Stb. Mindig is ilyen volt. Még akkor is ha olyan helyre megyunk, ahol mar volt.
Bölcsibe is ugyanez lett volna, viszont így legalább nem kell óvónőt, dadust, intézményt valtania mire végre megszokja. Ilyen tipus... Mar par honapos koraban lehetett latni, hogy nem lesz egyszerű vele. De ezen nem lepodtem meg. En is ilyen voltam, sőt a mai napig elojon nekem is. Ezert jartam vele mindenfele... Es megis. Viszont oviba kötelező jarnia. Mar majdnem 3 éves volt mikor kezdte.. Abszolút nem volt koran. Dolgozni meg kell... Hiaba volt/van megtakaritott pénzünk, akkor sem ulhetek 5 evig itthon. Ha meg meg csak most kezdene el.. Ugyanaz menne meg egy evig. Honnan tudom? Ugy hogy semmit se "javult" a hozzaallasa. Viszont az ovit már várja a maga módján. Szereti az óvónőjet. Lehet tenyleg furan hangzik. En ugy veszem hogy ez volt a beszoktatos év. Neki ennyi kellett. Ezert nem bantam meg. Egyáltalán. Plane hogy bejott az új törvény. Neki kevés lenne 3 ev ovi, viszont nem buta hogy visszatartsak es majdnem 8 evesen kezdje a sulit, hanem igy ugye hogy evvesztes majdnem 7 evesen kezdi. De ha csak most kezdi el, keves lenne a 3 ev. Tudom. Ismerem. :D Delben elhoztam persze az elso éven. Most már ott is alszik. Meg mindig jobban szeret itthon lenni, de ez kamaszkoraig így is marad szerintem :D
Miert lenne ovieretlen? Szobatiszta, eszik egyedul, oltozik egyedul, jatszik masokkal, ismeri az alap szabalyokat... Az hogy otthon akar maradni? En 30 evesen is otthon akarok maradni. :D Nem minden gyerek egyforma... Baratnom 4,5 évese tobbet nyekereg, mint a fiam. Csak mert oviban nincs nasi, nincs telo... Es ezert minden nap kesz cirkusz h nem akar oviba menni... Ő sem eretlen. Betegseg meg kvazi természetes...sajnos.
Vagy van akkor bölcsi eretlen is? :D
Jajj hagyjuk mar ez az érett a kozossegre dolgot :D mindenki a legjobbat akarja a gyerekenek.. Most hol vannak azok a kommentelok, h bezzeg csak itthon ül az anya otthon 3 evig.... Mert ha meg otthon marad a gyerek az a baj, ha viszed oviba az a baj...
En tudom h az en gyerekemnek mi a jo. Nem feltétlen ugyanaz mint mas gyerekenek..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!