Aki örökbefogad, annak nincs lelkiismeret furdalása az örökbeadó szülő fájdalma miatt?
Köszönöm, utolsó, nagyon jó volt olvasni, hogy más is érzett hasonlót. Remélem, az idő nekem is segít túllépni.
Bennem is a gyámügyről kijövet lett ilyen intenzív ez az érzés. Pedig nem volt semmi dráma, nem elcsukló hangon tette meg a lemondó nyilatkozatot, nem sóhajtozott fájdalmasan, vagy ilyesmi, de mégis... Ahogyan halkan és kurtán elköszönt az utcán, én hallottam a hangjában a remegést.
Összeszorul a gyomrom, ha arra gondolok, mit érezhetett akkor és ott. Biztosan nem azt, hogy egy gonddal kevesebb. Remélem, az idő neki is segíteni fog.
11-es voltam, nálunk is a szülőanyuka olyan "kemény" volt... nem is értettem, hogy a fenébe tudja ezt így végig csinálni.. mikor felolvassák a lemondónyilatkozatot stb.. neked nem kell elemeznem... (nekem van egy vér szerinti gyermekem is és belegondoltam, hogy róla kéne lemondanom... belepusztulnék... ) de amellett hogy nálunk is egy könny nélkül, teljesen simán ment minden, éreztem, hogy ő is "belehal" ebbe az egészbe... Mi mentünk érte kocsival, mi vittük a gyámügyre (császár után 5 nappal) utána haza is vittük... előtte mivel ugye írtam már hónapok óta ismertük egymást és együtt is jártunk mindenféle vizsgálatokra, mindig úgy köszöntünk el egymástól hogy "szia akkor majd beszélünk-vagy találkozunk" - mikor hazavittük gyámügy után, ő ugyanígy köszönt el tőlem... "akkor majd találkozunk" - nekem meg éreztem, hogy mondanom kell, hogy "már nem..." egymásra néztünk... abban a nézésben minden benne volt.. minden fájdalom-hála-köszönet-szeretet... tudtuk, mind a ketten, hogy most lezártunk egy korszakot, most más jön, de teljesen nem fogjuk elengedni egymást és egyszer majd még "összefonódik" az életünk..
Nem írtad mikor estetek túl a gyámügyön? Nekem pár hét-max 2 hónap kellett hogy túl legyek ezen az érzésen. Akkor már a saját családunkra-mindennapokkal voltam elfoglalva és bár persze elfelejteni nem lehet (nem is kell!) de más dolgok-napi teendők foglalták le a gondolataimat-érzésemet. :) (fiam 5 éves már)
Még csak pár hetes a gyámügyes élmény. Azt hiszem, idővel nekem is kopni fog ez az érzés.
Amúgy nekem is van magamszülte gyermekem, kettő is. Már attól kiborultam, amikor fürdeni vitték őket szülés után. Nem értem, hogy lehet ép ésszel végigcsinálni egy örökbeadást.
Kérdező, nekem nagyon szimpatikus, hogy beleéled magad a másik fél helyzetébe. Ha érdekel ez a téma, nemrég jelent meg magyarul egy nagyon érdekes könyv, amelyben vér szerinti anyákkal beszélget a szerző, az ő szempontjaikat mutatja be, igaz, külföldi példák ezek, de az emberi lélek egyetemes, ahogy az is, hogy ezek az anyák sem vehetők mind egy kalap alá, mert elég különböző indokok, élethelyzetek vezetnek az örökbeadáshoz.
Azért is fontos szerintem ez a téma, mert sokan „leírják” a vér szerinti anyákat, holott számos esetben életük végéig szenvednek a döntésüktől, amit sokszor titkolniuk kell, nincs kivel megosztani a fájdalmukat.
Sue Wells írta, és Veled, nélküled a könyv címe, itt van a szerzővel egy interjú: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!