Ti örökbe adnátok az 5-6 éves gyermeket, ha? (lényeges lent)
Az én gyerekem is autista, de csak enyhén èrintett.
Találkoztam egyáltalán nem kommunikáló 5 éves kislánnyal és nem beszélő, ritkán kommunikáló 7 éves kisfiúval.
Ha én lennék ebben a helyzetben, hétvégékre vinném le a gyerekem a bentlakásos intézetbe, hogy szokja a környezetet, napközbenre pedig felvenném a kapcsolatot egy hasonló helyzetben lévő szülővel. Összeszoktatnám a két hasonló állapotú gyereket, és néha én vigyáznék kettőre, néha a másik gyermek anyja.
Egyre többet vinném a bentlakásos intézménybe, olyan 7 éves kora körül már otthagynám éjszakára is, kezdetben heti egy napot, majd így tovább.
Attól, hogy nem kommunikál, még vannak érzései, gondolatai és igenis feltűnik neki, hol van, csak talán nem úgy, mint nekünk.
Amikor vizsgálatra vártunk, a nem beszélő kisfiú apukáját apának szólította a gyerekem. A férfinek kõnny szökött a szemébe, és azt mondta, már el is felejtette, hogy apa..aztán kiment, a kisfiú anyukájával meg ottmaradtunk a váróban.
Nagyon nehéz lehet, hogy nem csak nem beszél, de mégcsak nem is kommunikál. Nincs semmi rossz az bentlakásos otthonban, az a nem normális, ha egy emberre egy másik rááldozza az egész életét.
Nincs reális esélye, hogy örökbefogadnák a gyereketeket.
A ti esetetekben az örökbeadás azt jelentené, hogy úgy kerül be egy intézetbe örök életére, hogy netek azután egyszer se kelljen meglátogatni.
Utolsó, te rosszul értelmezed, amit írtam. Az érintett gyermek a legkisebb, és a család széthullása alatt nem azt értem, hogy a párom távolodott el. Nem. Az egészséges gyerekeken látni, hogy mennyire nem bírják már ezt az állapotot annak dacára, hogy rengetegszer átbeszéltük.
A megoldás egyébként megszületett, mindenkinek köszönöm a válaszát!
Mennyi idős a többi gyermek?
És mi lett a megoldás?
Akár privátban is megírhatod, én nem ítélkezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!