10 éves saját gyermek mellé, hogyan "választottatok" örökbefogadott gyermeket?
Tudom, hogy kicsit rosszul hangzik a kérdés, de olyasmi érdekel, hogy kor, nem és milyen más szempotokat vettetek figyelembe örökbefogadáskor, ha saját gyermeketek után, nem sikerült újra teherbeesni és ezt a lehetőséget fontolgatjuk? Már van egy gyerekünk, de 10 éve nem jön össze a második. Örökbefogadáson gondolkodunk. Ilyen korkülönbségnél is érdemes kisbabát választani, mert könnyebben nevelhető, vagy egy 6-7 éves gyerek is lehet még nevelhető úgy, hogy a korábbi sérülések, vagy az "otthoni 7 év nevelés" nem volt meg?
Tapasztalatok érdekelnek olyan szülőktől akik "édes" gyermekük mellé fogadtak örökbe.
Én mindenképpen babát vagy egy évesnél nem idösebb gyereket választanék. A nagyobb - 6-7 éves -, ha "örökbe adható", akkor már annyi lelki sérülése van, hogy nem sok esély van arra, hogy egy egészséges lelkü ember lehessen belöle.
De ettöl függetlenül is, egy ilyen idös gyerek már sok szokást elsajátított, megvan a maga "életvitele" és ezen változtatni csak nehezen lehet (ha egyáltalán lehetséges), és a gyerek érthetö módon nem feltétlen akar "más valaki" lenni.
Egy pici még sokkal kevésbé van "kialakulva", jóval több befolyásotok lehet rá, úgy tudjátok szoktatni, ahogy a ti családotokban megszokott.
Újszülöttre akár 4-5 évet is kell várni :(
Persze csökkenti a várakozás idejét ha valaki beteg vagy cigány babát is vállalna.
A legrosszabb korkülönbség szerintem az 5 év (+/- 1-2).
Úgyhogy vagy sokkal kisebbet, pl. 0-2 év, vagy már nagyobbat 8-10 év (amikor tudnak együtt játszani, illetve kb. egyformák az igényeik.)
Az ismerkedési folyamatba pedig be kellene vonni a nagyobbat. Esetleg azt is megkérdezni tőle, hogy fiút vagy lányt szeretne és hány évest. Persze nem kizárólag rá hallgatni, de azért a döntéskor mindenképp figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!