Ha ti örökbefogadnátok egy gyereket, hogyan mondanátok meg neki?

Figyelt kérdés
Azon gondolkodtam, hogy ebben az esetben talán jobb kis korától fogva tudatni vele, így lassan ahogy nő, fel tudja dolgozni és meg tudja érteni. Ha később tudja meg hirtelen, szerintem sokkal rosszabb lenne.
2018. jan. 27. 22:29
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Van erről cikk az örökbe fogados oldalakon. Nézz körül.
2018. jan. 27. 22:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Az örökbefogadó szülőket erre szakember készíti fel, nem nekik kell pszichológiai szempontból laikusként "valahogy" csinálni. Egyébként igen, azt szokták javasolni, hogy a kezdetektől tisztában legyen azzal, hogy más hasából jött ki, így nem éri sokk.
2018. jan. 27. 23:06
 3/9 A kérdező kommentje:
Teljesen hozzá nem értőként gondolkodtam el csak rajta, és én is így látom értlemesnek.
2018. jan. 27. 23:07
 4/9 anonim ***** válasza:
96%

A tanfolyam szerint plusz bábozással.

A bábozás amugy is fontos egyebek miatt is hogy kifejezhesse a gyerek akár az ovis konfliktusait es tanithasd a heppy and re.folyamatos interakcio, beszelgetesek, nem mint ahogy sokan csinaljak, hogy telefon a kezébe es le van ejtve. Kirandulas közös vacsorák es türelem.

Most olvastam a gyermeklelektant, a sok felesleges info közt van pár hasznos is benne pl azokbol lesz dacos gyerek ill kamaszon problemas, akikkel nem foglalkoztak érdemben.

Olyan felreértésekbol fakad mint pl anya raszol hogy vegyen fel cipot mikozben a gyerek azt varja hogy anya osztozzon az örömében amit a mezitlabas rohangas okoz. Ha megvan az aranykozep ut pl oké nyáron jatszotéren tehat a gyerek kivanalmait is szem elott tartják akkor ott harmonia van ez vonatkozik arra is hogy a gyerek ki tudja engedni a szulonek a bizonytalanságait akár önmagaval kapcsolatban. Habár intezetisnél nagyban függ minden a sérülés fokátol.

Általában ha ez nincs meg a csaladban akkor lesz az intezetisbol kamaszon bűnöző azaz ha az anya/apa- gyerek kapcsolat rossz. Sok primitiv meg arra fogja hogy ez öröklött azaz link emberektol szarmazo intezetis lesz ilyen, pedig csak akkor, ha már nagyfoku kötődesi zavar alakult ki egy gyerekben amit a dac is jol megmutat kicsiként azaz a gyerek már akkor is azt erzi hogy az ő akaratát nem tisztelik.

2018. jan. 28. 08:52
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk több örökbefogadott gyerek is van. Már a kezdetektől el lett nekik mondva, a saját szintjükön, hogy nekik két anyukájuk és apukájuk van, van egy vér szerinti, aki életet adott neki, de sajnos nem tudott róla gondoskodni, és a szív szerintiek, akik nevelik most is és szeretik.

Az örökbefogadott családtagjaimnak ez a természetes, hogy mindenki nyíltan beszél a dologról. Tudják hogy hogy mi vagyunk a családjuk, akkor is, ha nem vér szerinti a kötelék.

2018. jan. 28. 12:00
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Van egy svéd mese ilyen szituációkra. Arról szól, hogy két zsiráf (az eredetiben két fiú zsiráf, de lehet két ellentétes nemű is, v különböző állatok) akartak kis zsiráfot, de nem lehetett nekik, és találtak egy krokodiltojást, aminek nagyon-nagyon örültek, és felnevelték. Szerintem ez nagyon aranyos :)))
2018. jan. 29. 22:52
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Meg szeretnélek dicsérni, hogy ilyen jól gondolkodsz, kérdező! :) Ha tudnád, hogy hány olyan böszme van, aki nem érti meg, miért fontos, hogy ne titkolózzon a gyereke előtt!

A 90-es évek előtt (mikor még nem volt felkészítő tanfolyam sem) igen sokan eltitkolták az örökbefogadás tényét a gyerek előtt. Persze mindig kiderült valahogyan (akár úgy, hogy a szülő a halálos ágyán megmondta végül), és ezzel számos embert fosztottak meg attól a lehetőségtől, hogy megismerje a gyökereit. (Arról nem is beszélve, milyen érzés lehet, hogy hazugságban éltél évtizedeken keresztül… nem véletlen, hogy sokszor igencsak eltávolodnak ilyenkor a gyerekek a szüleiktől.)

2018. febr. 1. 14:57
 8/9 anonim ***** válasza:

Egy újságban olvastam talán Vekerdy írta, hogy például egy séta közben mikor még pici, lehetne a gyerekotthon felé menni és megmutatni neki hogy "innen hoztunk haza". De az mindenképpen fontos, hogy ne ilyen leülünk és most komolyan beszélgettünk dolog legyen belőle, hiszen természetes dolognak kell lennie az egésznek.

Ami nekem nagyon tetszik:

örökbe fogadtunk = örökre szeretni fogunk.

Te nem anya pocakjából, hanem szívéből születtél.

2018. febr. 5. 00:11
 9/9 anonim válasza:
100%
Nekem van egy örökbefogadott öcsém. Most 8 éves. A szüleim pici korától kezdve a saját értelmi szintjén mondták neki, hogy ő nem anya pocakjában, hanem a szívében nőtt. Most 100%-ig tisztában van vele, és mindig elmondja, hogy mennyire örül, hogy mi lettünk a családja :)
2018. febr. 14. 15:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!