Ha örökbefogadnátok egy gyereket (kisbabaként), elárulnátok neki, hogy nem ti vagytok a vér szerinti szülei? Ha igen, mikor és hogyan?
Szia!
Én elmondanám , az a legtisztább. Akkor, amikor már értelmileg fel tudja fogni , és gyorsabban fel tudja dolgozni (pl. a kamaszkor után). Azért is tenném meg, mert mindig vannak "jóakarók" a családtagok, ismerősök között, akik "elszólják" egyszer csak magukat. Hát, ne tőlük tudja meg....
Én mindenképp az első válaszolóval értek egyett,mert ha az elejétől fogva tisztában van a dologgal,akkor úgymond ez neki a természetes.Egyébként is nagyon nehéz kiküszöbölni,hogy nehogy valaki elszólja magát akár a családban.Nagyon nehéz úgy élni,hogy mindig vigyázz a mondókádra.
Nem utolsó szempont,hogy a gyereket sem érinti váratlanul a bejelentés.
Szia!
Nekem az egyik rokonom örökbe fogadták.Iskolás volt amikor megtudta, nagyon szörnyű volt neki. Jobb, ha az elejétől tisztában van vele, mert valakitől ugyis megtudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!