Örökbefogadnátok egy kisgyermeket?
Ha később megengedhetem majd magamnak, mindenképpen megteszem! Mélyésges fájdalommal tölt el néhány árvákról szóló riport vagy pedig dokumentum film. Nagyon sajnálom ezeket a gyerekeket, erről nem ők tehetnek! Hanem megint azok akik felelőtlenül cselekedtek..
18/L
11.27-es kommentjéhez hozzászólva.
Igazából szerintem az árvasággal nem az a legnagyobb baj, hogy nincs anyagi támogatásuk a gyerekeknek (persze ez is), hanem hogy nem kapnak szeretetet, odafigyelést, törődést, és ez kihat az egész életükre. És ez sokkal fontosabb, mint a pénz. És csak úgy tud segíteni valaki, ha neveli, szeretet ad neki, bünteti, ha kell stb. Mintha a valóban a szülője lenne.
11:27-es vagyok!
Lehet, hogy igazad van, de az akkor sem a te gyereked lenne! és egy idegen személy ne vigye tovább a te neved, ha nem muszáj! Másrészről úgy gondolom, ha támogatnék valakit, akkor próbálom őt jó tanácsokkal ellátni és a jó irányba terelgetni és nem hiszem, hogy hálátlan lenne a jövőben, azért ha olyan körülményt teremtek meg neki, amit még egy átlagos család sem képes a saját gyerekeinek megteremteni! Ruháztatom, ellátom, iskoláztatom (akár egyetem is)! Ő akkor már mindjárt előrébb jár, mint a többi társa! Nem gondolom, hogy ezzel sérülne, sőt... lehet nem úgy fog felnőni, hogy valakit apának vagy anyának szólithat, de egy olyan útra fogom tenni őt, ahol majd ő saját magának alapithat egy családot és ott majd úgy bánhat velük, hogy még azt is megadja nekik sokkal jobban, mint amit tőlünk nem kapott meg. Tudod, mennyire ritka azoknak a száma, akiknek sikerül kitörniük a nyomorból? nem elég, hogy család nélkül nevelkednek fel, de semmilyük nem lesz az életben! hát én ennyivel tudnám támogatni és úgy gondolom ez a normális! Ráadásul nagyon sok család még a saját gyerekével sem tud rendesen foglalkozni, nemhogy egy idegennel! és itt azt értem, hogy már sajnos nagyon ritkák azok a családi kapcsolatok, ahol a szülő és a gyerek barátok, megosztanak egymással mindent és nem titkolónak, nem hülyézik le a saját szüleiket stb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!