Magyarországon miért nem elfogadott a béranyaság?
Számos országban legális, és működik.
Az Unióban is csak egy szavazaton múlt tavaly márciusban, hogy bevezessék.
Azt hiszem egy par eve nagy port kavart egy ugy, ahol egy beranya ikrekkel volt terhes. Viszont a szuletesnel derult ki, hogy az egyik down-os. Az egeszsegeset a fizeto par elvitte, a masikat ott hagytak a beranyanak. Csodalatos nem de? Mintha vmi tenyeszallat lenne, akit kidobnak a serult kolyokkel az utcara, a tobbi pedig megy a piacra.
Azt hiszem mar Azsiaban be is tiltottak, mivel az evek bebizonyitottak, hogy ezzel hosszabb tavon, tobb rosszat mint jot okoznak.
Nem lepodok meg. Orulok is, hogy nalunk ilyen nincs, foleg , hogy szerintem sokan megbannak. + Eleg csak az orokbefogadasra gondolni, az orokbeado ott is le van a sz*rva, akkor a jarkalo berhas, hogy ne lenne? Jogaik, nekik? Hagyjuk mar. :D Semmi nem lenne, csak meg tobb lelkileg serult ember.
Bár régi kérdés, érdekes, ezért válaszolok én is.
Nem tartom jónak a béranyaságot, legalábbis azt a formáját, ahol egy idegennek fizetnek. Ez tulajdonképpen szervkereskedelem, vagy inkább bérbeadás, 9 hónapra eladja a méhét. Van az a verzió, totál terméketlen gyerekre váyók esetében, hogy még a petesejtet is ő adja, tulajdonképpen neki lesz biológiai gyereke a férjtől. A terhesség alatt, ahogy a baba növekszik, mozog, a hormonok miatt is, kialakul egy kötődés a béranyában, akitől végül elszakítják a gyereket akár akarata ellenére is. És hát igen, az olyan esetek, amit a felettem lévő linkelt a sérült babáról, akit a báranyára hagytak. Szerintem ez az egész degradálja az embert. Van az a pont, amikor be kéne látni, hogy az adott állapotunkba bele kell törődni, és nem minden áron kijátszani a természetet. Ha valaki nem tud kihordani gyermeket, lehetősége van örökbefogadni. Annak a társadalmi reputációja sokkal rosszabb, mint indokolt lenne. Egy béranyaság során sérülhet a béranya, sérülhet a meddő nő, akit az egész terheskísérés folyton szembesít a saját állapotával, sérülhet a baba (egyre több kutatás szól amellett, hogy a magzati élet folyamán már kialakul a kötődés, és többet fognak fel a környezetből, mint hinnénk.) Az örökbeadás-fogadás is jár sérülésekkel, de helyesen kezelve a minimummal, ami mindenképpen bekövetkezik, ha valakiknek nem lehet vér szerinti gyereke úgy, hogy az anya maga ki is tudja hordani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!