23-25 éves, egyedülalló, heteroszexuális férfi örökbefogadhat gyereket/gyerekeket?

Figyelt kérdés
Ugyan 20 éves vagyok, és egyetemista, kb 3 év múlva végzek, de már nagyon szeretnék családot. Viszont nincs barátnőm, a komoly kapcsolatban gondolkodó lányok a környezetemben mind foglaltak, kalandot pedig nem keresek. Tudom, sokan rávágnák a kérdésemre a választ, hogy a 3 év alatt tuti találok valakit magam mellé, de ha nem, mérnökként, biztos állással és jó fizetéssel örökbefogadhatnék egy 2-3 éves kisfiút? Tudom, hogy mekkora felelősséggel jár egy gyerek, és lenne aki segítene az indulásban, csak érdekel, hogy egy egyedülálló, anyagilag rendben álló férfi is örökbefogadhat e Magyarországon gyereket? Ha igen, mennyi időbe telik, mire az apukája lehetek papíron és a valóságban is? Ha azt szeretném, hogy hasonlítson rám (adok meg paramétereket), azt figyelembe veszik, vagy nem kívánság? (Azt szeretném, ha nem látszódna, hogy nem a vérszerinti gyerekem). A hasznos válaszokat előre köszönöm :)
2017. márc. 22. 11:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

25 éves kortól állhatsz sorba, egészséges- korrigálható állapotú fehér bőrű 3 év alatti gyerekre vár a listán levők többsége. Szóval örökbefogadással is ott lennél, hogy 27-30 éves korod között kapsz gyereket.

Az intézetis gyerekek pedig nem árvák. Vannak szüleik, akik ilyen-olyan okokból nem képesek gondoskodni róluk. Ha tartják a kapcsolatot a gyerekkel akkor nem lehet örökbeadni őket. A kapcsolattartáson én szigorítanék, nagyon szomorú, hogy olyan "szülő" igényt tart a gyerekére aki amúgy magasról tesz rá.

Ismerős nevelőszülő, az anyuka vagy egy éve nem látta személyesen a gyereket, néha telefonál, beszélnek öt percet és ennyi.

2017. márc. 22. 22:08
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
orokbe.hu - Itt mindent megtudhatsz a témáról :)
2017. márc. 22. 22:22
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
25 éves kortól kaphatsz gyereket, előbb nem. A törvény szerint a házaspárokat előnyben kell részesíteni az egyedülállókkal szemben, ezért nehezebb 0-3 év közötti egészséges, vagy korrigálható egészségügyi állapotú gyereket kapni. Jelenleg évente 7-800 gyereket adnak örökbe, a várakozók száma pedig 2800 fölött van, így 3-5 év a várakozási idő a házaspároknak is. Hátráltat egyedülállóként, hogy csak az állami rendszerben állhatsz be a sorba, alapítványok így nem fogadnak, pedig a kisbabák egy jó része ott kerül örökbeadásra. Szóval nem egyszerű, de persze nem is lehetetlen. Egyedülállóként sokszor megalkuvás az örökbefogadás, 3 év fölötti, vagy vmilyen betegséggel küzdő gyerekre van a legnagyobb esély és persze kérdés, hogy cigány gyereket örökbefogadnál-e.
2017. márc. 23. 08:21
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
az nem opció hogy esetleg idősebb, komolyabb lányokkal ismerkedj? szerintem ha van esélyed saját gyerekre, akkor hagyd meg a lehetőséget azoknak, akiknek egyáltalán nincs.
2017. márc. 25. 14:13
 15/16 anonim ***** válasza:

bocs, de egy gyereknek az az egészséges, ha van anyja is.

azt te nem pótolhatod.

2017. máj. 7. 21:26
 16/16 anonim válasza:
Mostmár csak 24 a korhatár. Én pont ugyan így vagyok ezzel csak én 17 és lány. Mindenki aki normalis az foglalt...
2018. márc. 7. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!