Szüljek vagy fogadjunk örökbe?
Sziasztok, negyvenes éveink elején járunk, mindketten sajnos elveszítettük a gyermekeinket:((((
Most azon gondolkozunk egy babát bevállalunk de én személy szerint nagyon félek ettől hiszen mi a garancia hogy fel tudjuk nevelni, nem vagyunk fiatalok! Ugyanakkor úgy érezzük még jár ennyi az élettől nekem egy borzalmas veszteség volt a fiam elvesztése, őt is megviselte a saját családjának elvesztése /egy teljes családról beszélünk sajnos, részleteket nem szeretnék írni..../..
Mi szól a szülés és mi az örökbefogadás mellett...? - elég kevés pénzünk van /dolgozó középréteg/, ráadásul még hiteltartozás..párom egészsége viszont megromlott nem biztos hogy ő megéri a nyugdíjas éveket..:(
A cégem visszavenne szülés után, az első után is így volt. Nagyon szeretnék saját gyereket de tudom mivel jár, lehet hogy rám szakadna az egész család eltartása...
Ti vállalnátok..?
Köszönöm a válaszokat!! :)
Kicsit zavar még hogy megszűnik nemsoká párom állása -valószínűleg- leépítések vannak, 15 éve dolgozik ott..
No, ettől tartok igazán nem jön jól most de még talán van pár évem:)
Szerintem szüljél.
Amúgy azok is ugyanúgy fogadhatnak örökbe, akiknek amúgy lehetne saját gyerekük?
Én most azonnal nekiállnék a vérszerintivel próbálkozásnak. Nagyon sok dolog van az életemben, amivel azt gondoltam, hogy "már késő" aztán 5-6 évvel később vágtam bele. Nekem nem biztos, hogy lehet, vagy nem egyszerűen lehet gyerekem, amikor a testvérem gyereke megszületett, teljesen a padlóra kerültem, addig azt gondoltam, hogy meg fogok békélni az örökbefogadással és nem kell, hogy valaki tovább vigye a génjeimet. Elmentem pszichológushoz. Az örökbefogadásról még nem mondtam le, 27 éves vagyok, több gyereket szeretnék, de a pszichológus elültette a bogarat a fülembe, amikor azt mondta, hogy most megbékélhetek a dologgal, de lehet 50 éves koromban majd azon agyalnék, hogy meg sem próbáltam. Ha belebukok, akkor azzal könnyebben fogok megbékélni, mintha meg sem próbáltam volna. A 35 fölött szülő nők egyébként egy tanulmány szerint tovább élnek.
Ha anyagilag úgy látod, hogy megoldható (azért lehet számolni sok dologgal, ha gyerekbarát a munkahelyed, tudsz élni a gyed extrával, ...), akkor vágj bele.
Remélem, hogy mindketten rendben lesztek és a párod is hosszú boldog életet fog leélni a családotokban.
Kedves utolsó, köszönöm a választ!!!
Szerintem is próbáld meg egy ismerősöm 10! lombikbébi- program után esett teherbe...!Még annnnnnyira fiatal vagy, még 15 éved is van, akár!! Sok sikert kívánok, szeretettel:)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!