Ha valaki a közeljövőben olyan örökbefogadással akar foglalkozni ahol kimondottan hátrányos helyzetű albínó gyerekeknek keresek szülőket, hogyan kell hozzákezdeni az egészhez?
első lépésben a külföldi adpotálhatóság szabályait megismerni
mert én úgy tudom, ha valaki pl afrikai gyereket szeretne örökbe fogadni, szinte lehetetlen a bürokrácia miatt
Attól, hogy albínó egy gyerek még vannak szülei, és a semmi közepén élő, orvost sosem látott anyukától hamarabb elveszik a helyi bűnözők a gyereket, minthogy egy emberek érdekeit szolgáló szervezet fülébe jutna, hogy albínó gyerek született az egyik kis közösségben. Az afrikából való örökbefogadás eleve nehézkes, a gyerekeknek szüleik is vannak akik azért szoktak ragaszkodni a csemetéhez és szinte lehetetlen felkutatni az albínó gyerekeket. Aki pedig megéri a felnőtt kort az nem adható örökbe.
Egy afrikai falucskában törzsi körülmények között nevelkedett, arra a a községre jellemző nyelvet beszélő gyereket pedig nem nagyon keresnek. Egy mondjuk 10 éves afrikai gyereknek szerintem a legjobb a helyi örökbeadás, még akkor is ha teljesen egészséges. Nem csak a szülőknek, de a gyereknek is hihetetlenül nehéz lenne, ha hirtelen egy nyüzsgő, más nyelvet beszélő, más szociális és gazdasági struktúrával rendelkező európai ország közepébe csöppenne.
Szép ötlet, de kivitelezhetetlen. Afrikában sok más probléma is van, de azokon csak úgy lehet javítani ha megtörténik a megelőzés és oktatják őket. Mert amíg abban hisznek, hogy a szűz lányokkal való szex gyógyítja az aids-et és, hogy az albínó emberek testrészei varázstulajdonságokkal rendelkeznek, addig csecsemőket fognak megerőszakolni és rituálisan kivégezni.
Magyarországon erre nincs igény. A legtöbb örökbefogadó szülő még a roma gyereket sem fogadja örökbe (feltéve, ha ők maguk nem romák), nemhogy Afrikából egy feketét. Persze értem én, az albínó éppen hogy nem az, de az meg mondhatni duplán extrém, mert vonásaiban afrikai, az albínósága miatt ugyancsak kinéznék.
Nem vagyunk toleráns ország, ami a bőrszínt illeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!