Ismerősöm rácsodálkozott mikor szóba került, hogy gyermekeim örökbefogadottak, szerintetek is nagyon rosszul reagálta le?
Figyelt kérdés
10 éve nem találkoztunk, előadta, hogy mekkorát nőttem a szemében, aztán azt mondta jobban örült volna ha az derült volna ki, hogy tudtam szülni és a gyerekeim "sajátok" , mert még régről emlékezett rá, hogy nem lehetett gyerekem.
Hiába mondtam neki, hogy nem jócselekedet volt részemről az örökbefogadás, hanem a gyerekeim jövetelével teljesen betöltődött az űr a lelkemben és rég nem számít, soha sem számított, hogy nem én szültem őket. Ráadásul attól, hogy nem vér szerintiek még "sajátok".
2015. okt. 12. 14:42
11/12 anonim válasza:
Arra gondolj, hogy ő nincs úgy tisztában a dolgokkal, mint te, van-ez a "jaj de rendesek vagytok típus", ha ilyenek egyáltalán tudnak a dologról, mivel nyilván nem ismernek.
12/12 Sáskáné válasza:
Mi is örökbefogadásba vágtunk bele, ezért megértelek. A barátnőd szerencsétlenül fogalmazott és aki nem éli át az nem is tudja, hogy mennyi sebet tud felszakítani egy buta mondattal. Lehet, hogy nem akart bántani, lehet, hogy rosszul fogalmazott, de egy barátnőnek azt is kell tudnia, hogy finoman fogalmazzon egy ilyen kényes kérdésben. Teljesen igazad van, az öröbefogadás nem egy jó cselekedet, nem mi örökbefogadók mentjük meg a gyereket, hanem pont fordítva, a gyerek ad egy hatalmas ajándékot. De Magyarországon sajnos még nem teljesen elfogadott. Ha valaki azt hallja, hogy a másik lombikozik vagy öröfbefogad, akkor azt sajnálják és nem megértik vagy elfogadják. Külföldön ennek nagyobb kultúrája van már szerencsére. Bízok benne, idővel itthon is elfogadottabb lesz. Szóval megértelek, hogy megbántódtál és teljesen mindegy, hogy most a barátnőd véletlenül vagy tudatosan mondta azt amit.Érthető, hogy érzékeny vagy erre a témára.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!