Két örökbefogadott gyermekem van, akik néhány év különbséggel újszülöttként kerültek családunkba, vérszerinti testvérüket befogadjuk ha közben ő sem maradhat italozó anyja mellett?
Én befogadnám, viszont sok mindent kellene áttanulmányoznom arról ha már 6-8 éves gyermek kerül a családba, az sokban különbözik egy újszülöttől.
Nem tudom jól érthető voltam e, két újszülöttkortól örökbefogagott gyermekem teljesen vérszerinti testvéréről van szó.
Nem fogalmazom szerintem teljesen egyértelműen, de lássuk, erre gondoltál-e.
Van 2 gyereked, akiket újszülöttként fogadtál örökbe, és most fontolóra vetted, hogy a vérszerinti testvérüket is befogadd, de ő idősebb és bizonytalan vagy emiatt?
Ha ez a helyzet, én inkább a gyerek körülményeinek néznék utána, miket élt át, mihez szokott, hogyan segíthetem az alkalmazkodását, és a gyerekeimet is felkészíteném erre a nem mindennapi helyzetre. Szakember segítségét is igénybe venném, először tanácsadás, később talán foglalkozás szintjén is. Ez mindenkinek hatalmas változás számos rizikófaktorral. Le a kalappal előtted, gratulálok! :)
De abban nem mernék tanácsot adni, hogy megtedd-e, vagy sem, remélem, nem az a kérdés...
Fiam 9, lányom 5 éves.
Gyönyörű, egészséges gyermekek.
Ma kaptam a telefonhívást, hogy a gyermekeim vér szerinti anyukája az eddig általa nevelt gyermeket otthagyta egy idős rokonjuknál, hogy csináljanak vele amit akarnak.
Tudtommal idáig szépen nevelte a kislányt.
Most viszont nincs lakhatása, jövedelme, alkoholista lett és kéreget.
Én afelé hajlok, hogy megpróbálnám szép lassan, szakember segítségét igénybe véve a kislányt magunkhoz fogadni.
Az én általam örökbefogafott kislány és a másik rendkívül hasonlítanak egymásra. Én akarom, szeretném a másik kislányt ha ő is akar...majd alakul :) .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!