Örökbe adnád a gyermeked, hogy jobb élete legyen?
Max., ha veszélyben lenne az egészsége, az élete...
De azért, mert a 4790 Ft-os szalámi helyett 990 Ft-os párizsit kap, vagy mert nem tudnék venni neki egy Fisher Price tanulókutyát, azért nem mondanék le róla!
Amúgy attól lesz jobb élete a gyereknek, mert van különszobája vagy mert van több fejlesztő játéka, és jár táborba? Mert akkor bak.ker szólok anyukámnak, hogy örökbe kellett volna adnia, mert nem volt elég jó az életem... Ugyan már! A rossz élet nem itt kezdődik, ugye te sem hiszed?
"Sok kutatás, és rengeteg családállítási példa bizonyítja, hogy a legjobb helyen a gyerek a biológiai szüleinél van - természetesen abban az esetben, ha szeretik."
Ez finoman szólva nem túl megalapozott érvelés. "Sok kutatás". Linkelj párat kérlek!
Az nem szokott jót tenni, ha az első éveit intézményben tölti a gyerek, mert akkor alakulnak ki az alapvető érzelmi viszonyulások a személyiségében. Ha csecsemőkorban örökbefogadják, akkor ez a különbség eltűnik.
És ki garantálja, hogy az örökbefogadó szülők mindezt biztosítják?
Egyébként ez nekem nem lenne elég indok az örökbeadáshoz, az ember ezek nélkül is élhet teljes életet, sőt.
Ha jól értem, a kérdés nem az, hogy annyira szegény valaki, hogy nem tud enni adni a gyerekének, és emiatt inkább örökbe adja, hanem hogy az átlagtól talán valamivel jobb életszínvonalat nem tudja megadni a gyereke számára.
Szóval emiatt nem adnám örökbe. Ami egy gyerek számára fontos, azt a különórák és spéci programok nélkül is megkapja otthon (szülői szeretet, törődés). És egyébként sincs garancia arra, hogy olyan örökbefogadókhoz kerülne, akik elküldenék táborozni, különórákra stb., akkor meg ott vagyunk, ahol a part szakad, csak még a szegény gyerek azt is megéli, hogy nem kellett a vér szerinti családjának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!