Az orokbefogadottak miert csak a verszerinti testvereikkel akarnak megismerkedni, aztan tartani a kapcsolatot?
Rengeteget olvasgattam a temaban. Es altalaban azt irjak , hogy "A verszerinti szuleim nem erdekelnek, de hogy van e testverem azt meg akarom tudni. Ha van szeretnem ot/ oket ismerni." Sokszor gyulolettel, megvetessel beszelnek a vsz. szulokrol, de a testverek masok. Miert? Nem ugyan abbol a szemelybol van/ vannak osszegyurva, akitol elmeletileg semmit nem akarnanak(itt most a mar vsz. szulonel felnovo testverrol van szo)?
Masreszt. Mint orokbeado szulo, eleg rosszul ereznem magam, hogy volt egy gyermek, akitol x eve ilyen-olyan okbol , de szomoruan megvaltam. Es egyszer csak felbukkan , de csak az erdekli, hogy vannak e rokonai, mert azokkal szeretne kapcsolatot de en a kozelebe se menjek, mert rohadtul nem kivancsi ram. Az mar megint mas kerdes, hogy a csaladtagok erre, hogy reagalnanak.
Nekem ezt egy kicsit nehez megerteni. Nyilvan a testverek nem tehetnek semmirol, de akkor is fura belegondolni.
Szerintem, ha valakit normális értékrenddel rendelkező emberek fogadtak örökbe, az úgy nő fel, hogy őt nem eldobták, hanem biztosítottak jövőt számára arra, hogy legyen családja, életszínvonala, jövője. Szerintem mindenképp a nyílt örökbefogadást kellene nepszerűsíteni, mert aki így dönt, az törődik a gyerekével. Aki pedig lepasszolja akárkinek zárt örökbefogadással, annak annyira alacsonyan van az önértékelése, hogy szerintem nem egészséges lelkileg, nem szabadna engedni, hogy így lemondjon a gyermekéről. Aki úgy gondolja, hogy "bárkinél jobb, mint nálam"
az borzasztóan kétségbe van esve, és nem látja tisztán a helyzetét. Ennek egy jól átgondolt, ésszerű döntésnek kellene lennie, különben az ember sosem fog megnyugvást találni. Az örökbefogadókat is jobban kellene szűrni, mert nagyon káros a gyerekre nézve, ha elhitetik vele, hogy ő nem kellett a vérszerinti szüleinek, és legyen hálás, hogy valaki gondoskodik róla.
A gyerek érték, több ezren várnak rá a világon, nem csak azok, akikhez került. Aki pedig nem tudta felnevelni x indok miatt, az is vállalta volna, ha x indok nem létezik, de sajnos nem tudta megoldani a helyzetet, ezért jobb jövő biztosítása érdekében keresett valakit, aki gondoskodni tud róla, és felneveli.
Ha én örökbefogadnék, arra nevelném a gyerekem, hogy kellett ő a vérszerinti anyukájának is, de ő nem tudott gondoskodni róla, mert rosszak voltak a körülményei.
Ha pedig örökbeadnék, nagyon megnézném, hogy kihez kerül a gyerekem, hogy ne utáljon egy életen át és ne hazugságban éljen, hogy nem szerettem őt, mert ez nem csak az érzelmeken múlik, ha nincsenek érzelmei az anyukának a magzat felé, és nem kívánt a terhesség, akkor abortuszra megy. (Vallás és meggyőződésfüggetlenül)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!