Lehetőleg egy szakmabeli beszélne nekem arról jó részletesen, hogy mi történik egy az anyja által a kórházban hagyott gyermekkel születése után?
6-os szerintem senki se pontozott le téged... 5-ös nem viszik csecsemőotthonokba a babákat épp azért amit a 6-os leírt...
vezetékneve mindenképp a szülőanyuka vezetékneve lesz (ha egyedülálló) ha házas akkor a férj vezetékneve (bár már itt is lehet össze-vissza anyakönyvezni, mindenesetre még nem az örökbe fogadók nevét kapja ilyenkor) - ez nem csak a titkos, hanem a nyílt örökbe fogadásnál is így van, mi is "csak" a keresztnevet mondtuk meg, hogy azt ne kelljen megváltoztatni, a mi kisfiúnk születése után 3 hónap telt el míg megkaptuk az új születési anyakönyvi kivonatát, ahol már mi szerepelünk szülőként és a férjem vezetéknevén van anyakönyvezve... a többi kérdésedre válaszoltak :)
Akkor szerintem hasrütés szerűen adnak neki nevet. Évszak-napszak vezetéknévként, és pl mikor megtalálják, az akkori névnapot keresztnévként. Ha ezt nem lehet, mert pl Márta napkor találnak kisfiút, akkor kitalálnak valamit. Pl Márton.
Ha nem indiszkrét, miért ez a sok kérdés? Kismama vagy, és szeretnéd örökbeadni a kisbabát?
szeretném elolvasni a regényedet ha befejezed :)
amikor csak úgy otthagynak egy babát, ahogy írták teljesen kitalált nevet kap, anya- és apa helyén az anyakönyvben: "ismeretlen" ez van írva.. ez 100% mert pár hónapja volt egy ilyen kérdés és egyik általános iskolai osztálytársam az újszülött osztályon dolgozik és hagytak náluk már inkubátorba babát és megkérdeztem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!