Lehetőleg egy szakmabeli beszélne nekem arról jó részletesen, hogy mi történik egy az anyja által a kórházban hagyott gyermekkel születése után?
Én nem vagyok szakmabeli,de állami gondozott voltam, tudok egyet s mást...
Ha az anya a kórházban hagyja a babát, szerintem a pár nap eltöltött nap után a helyi csecsemőotthonba viszik a babát, és valószínű, hogy utána idővel örökbefogadó szülőket keresnek majd a gyermeknek (remélhetőleg).
Én idősebb koromban kerültem állami gondozásba ikertesómmal együtt, nálunk maradt a régi felállás, maradt a suli minden, ahova jártam még amikor a szüleink neveltek minket.Az más tészta, a testvéremnek nem mert őt elbocsájtották, így neki kerestek másik iskolát. Én úgy vettem észre a bent eltöltött évek alatt, hogy a gyermek képességeinek megfelelően keresnek nekik óvodát illetve iskolát. Persze vannak zárt intézmények, ahol helyben van iskola és óvoda is. Ahol mi voltunk oda csak lányok kerültek be 12 től 18 éves korig. Más helyeken viszont más korosztályok is vannak egy "házban", a 4 évestől a 14 évesig például. A korosztályt nem nagyon figyelik szerintem, legalábbis itt ahol én lakom és rendszeres látogató vagyok, ez a helyzet sajnos amit én nem tartok jónak, főleg a kicsikre nézve.. :(
Én úgy tudom, hogy titkos örökbefogadás esetében is első körben a szülőanya (vagy a vér szerinti apa) vezetéknevét + vmilyen keresztnevet kap a gyerek (az anya elnevezi, ha ő nem teszi meg, akkor hasraütésszerűen kap vmilyen keresztnevet), melyet az örökbefogadás után az örökbefogadó család vezetéknevére módosítanak.
Szóval, ha az anya nem akarja hazavinni a csecsemőt, és nincs jelöltje a nyílt örökbefogadáshoz, akkor a gyerek csecsemőotthonba kerül, és a tegyesz megpróbál neki örökbefogadó családot keresni.
Köszönöm az eddigi válaszokat! Nagyon hasznosak voltak, sokmindent máshogy gondoltam, még jó, hogy feltettem a kérdést.
Még egy pár kérdést, ha nem bánjátok, feltennék, de a gyermekotthonos verziónál maradjunk, tehát senki nem fogadja örökbe a gyereket.
1. Miért van az, hogy néhány gyerek nem örökbefogadható? (Nem beteg a gyerek)
2. A gyermekotthonban meg van tartva a születésnapjuk a gyerekeknek? Kapnak ajándékot?
3. Van a gyerekeknek valami személyes tárgyuk azon kívül, amit a gyermekotthonban szükséges ellátáson felül kapnak (pl. telefon, hangszer, ilyesmi?)
4. Ha egy gyereknek nem tudják az apja vezetéknevét, és az anya lemond róla, a vezetéknevet is hasraütés szerűen adjk? Ha igen, akkor ennek van köze pl. az akkori évszakhoz/naphoz?
5. válaszoló vagyok.
1. Ha a szülőnél veszélyeztetett a gyerek, vagy elveszik tőle vagy ő adja otthonba a gyerekét, de nem mond le róla.
2. Megtartják, ez része a nevelési, gondozási folyamatnak.
3. Lehetnek személyes tárgyaik.
4. Az anya adatai alapján kap nevet. Pl. Kissné X. Y., akkor a gyerek Kiss Z. lesz. Ha X. Y., akkor a gyerek X. Z. lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!