Akik válság esetén az örökbeadást hangoztatják adtak már örökbe gyereket?
Nem tudnám örökbe adni. De akik ezt javasolják, azoknak is csak a szája jár, de ők sem adnák és nem is adták még örökbe a gyereküket.
Nem vagyok abortuszpárti, de az örökbe adás sokkal rosszabb lelkileg. Nem csak az anyának, hanem a gyereknek is. Ezen a fórumon is sok örökbe fogadott keresi az anyját. Legtöbbjük felnőtt korára lelkisérült lesz. A pszichológusok sokat tudnának erről beszélni.
"Nem vagyok abortuszpárti, de az örökbe adás sokkal rosszabb lelkileg"
Bennem ez felveti a kérdést, hogy örökbeadni másoknak, akik babára vágynak, miért rosszabb, mint megölni? Ha az enyém nem lehet,ne legyen senkié sem? Ez nem birtoklási vágy inkább, mint szeretet?
Nincs bennem feszültség a témát illetően, mindenki úgy dönt erről, ahogy akar, csak azért szerintem lemondani a gyerekről és esélyt adni neki az életre, messze nem annyira feldolgozhatatlan, mint a tudat, hogy 30 ezerért megölettem, és esélyt sem adtam neki.
Én nem kerültem még ilyen helyzetbe, de az erkölcsi érzékem azt mondja, hogy ha nem tudom megoldani (és ez alatt a _bármit_ megtennék-et értem), de nem tudom megoldani, akkor inkább adnám más szülőknek, mint hogy megöljem.
Nem volt abortuszom (Spontán vetélésem sajnos igen), és örökbe sem adtam gyereket.
Én úgy gondolom, könnyebben túltenném magam azon, ha elvetetném, minthogy évekig kattogjon az agyam, hol lehet, milyen lehet az élete.
Buta hasonlat, de egy sok évig keresett, eltűnt kislány anyukája nyilatkozta egyszer, hogy úgy egy év után azt kezdte kívánni, inkább legyen halott, minthogy valahol szenvedjen, mert azt könnyebb lenne nap mint nap elviselnie. hasonló lehet ez is.
Nem tudom, hogy örökbe adnám-e. Most úgy érzem, hogy bármilyen nehéz lenne a helyzet, megtartanám.
Egyébként szerinted az abortusz nem kockázat a nő egészségére és lelki világára? Akkor már inkább az örökbe adás. Legalább nem kell megölni a babát és valaminek még örömet is szerezne vele.
Én azt nem értem, hogy sokan a terhességet SEM tudják vállalni! Nem úgy van, hogy ma teherbe esik a nő, holnap örökbe adja, és mindenki. hepi. A kettő között van 9 hónapnyi várandósság, ami anyagilag, fizikailag és lelkileg is megviseli a nőt, főleg egy nem kívánt terhességnél. Nem mindenki mögött van támogató környezet.
Én nem voltam ilyen helyzetben, de szerintem a sok előítéletes nagyszájú sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!