Létezik olyan örökbeadási forma is, hogy a gyerek tisztában van kik az eredeti szülei, a szülők látogathatják (akár hetente is) és tarthatják vele a kapcsolatot?
Mi nevelőszülőkhöz kerültünk 3an testvérek. Minden hónapban volt egy láthatás mikor elsőször 4 órát nevelőszülökkel együt x helyen találkoztunk anyukánkkal. Aztán ez mindig változott addig h egy szombatot töltöttünk ott nevelőszülők nélkül.
De ugye mi nem babák voltunk, mondjuk az öcsém 2 éves volt.
Nincs ezt senki nem tudná elfogadni. Lenne egy gyerek akit eltart,gondoz a szülők meg csak jó pofizni oda járnának hetente.
Ez nagyon nagy túlzás.
Én örökbefogadásra váró anyukajelölt vagyok, és valószínűleg nem átlagos szülőjelölt. - Én nem bánnám ,sőt örülnék, ha a gyermekem, akit örökbefogadok tarthatná a kapcsolatot a szülőanyukájával. - Mondjuk a heti rendszerességet nem tudom, gyakorlati szempontból hogyan lehetne beépíteni az életünkbe, de mondjuk a kb havi rendszeresség simán beleférne, miután végleges az örökbefogadás.
Én nem hiszem, hogy összezavarná, neki ez lenne a természetes, - és megkímélné egy csomó olyan kérdéstől, amivel sok örökbefogadott küszködik, akár még felnőttként is. - Nem kivágva lenne egy fából, a gyökereiből, hanem összefonódna két család.
Persze lehet mondani, hogy naív vagyok, meg hasonlók, - de ha azt néztem, hogy a felkészítés során, és általában bárki szakemberrel beszélve mindenütt azt haljuk, hogy mennyire fontos a nyitott, elfogadó, és pozitív hozzáállás, főként ha az életadókról van szó, akkor szerintem nem tudok ennél nyitottabb és pozitívabb hozzáállást kihozni lehetőségként.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!