Nyilt örökbefogadásnal van arra lehetőség, hogy az orokbeado rendszeres kapcsolatot tartson a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2014. szept. 18. 11:18
1 2
 11/18 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Kedves kérdező! Az örökbefogadással a vér szerinti szülő megszűnik szülőnek lenni, a bíróság megszünteti a szülői felügyeleti jogát, és az örökbefogadó szülők teljes jogú szülőkké válnak, mintha a saját vér szerinti gyerekük lenne. A vér szerinti szülőnek pedig minden joga megszűnik. Ebből következően természetesen nem lehet kötelezni az örökbefogadót, hogy tartsa a kapcsolatot a vér szerinti szülővel, és nem is szolgálná a gyerek érdekét. Ha lemondasz a gyerekedről és örökbe adod, akkor engedd el, és add meg neki az esélyt egy teljes, lehetőleg bonyodalommentes életre.
2014. szept. 18. 12:03
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Amikor jogod van rendszeresen látni a gyerekedet, akit nem te nevelsz, azt úgy hívják, hogy nevelőszülőkhöz való kihelyezés, amennyiben te nem tudsz gondoskodni róla. Ekkor láthatod rendszeresen, a neveden is marad, viszont úgy tudom, ekkor sem dönthetsz a gyermekkel kapcsolatban semmiről. Hogy milyen nevelőcsaládhoz kerüljön, hová járjon iskolába, stb. Láthatod, de el kell mindent fogadnod, amit a Gyámügy dönt vele kapcsolatban. Míg vissza nem kéred és a hatóság úgy dönt, visszakaphatod.
2014. szept. 18. 12:07
 13/18 A kérdező kommentje:
Nem vagyok ilyen helyzetben, csak kiváncsi voltam. Nézek egy sorozatot örökbe fogadásról es ott az örökbe adok rendepszeresen láthatják a gyereket. Ezért voltam kiváncsi.
2014. szept. 18. 12:17
 14/18 anonim ***** válasza:
51%
én simán benne lennék, még örülnék is, ha ismerhetné a szülőanyukáját.
2014. szept. 22. 22:25
 15/18 anonim ***** válasza:
67%

Kedves utolsó kommentelő!

Látszik, hogy nem vagy tisztában a dolgokkal. A gyerek szempontjából nem egészséges a kapcsolattartás. Persze van olyan alapítvány, ahol Te kíséred az örökbeadó szülőt orvoshoz, stb. támogatod, ott biztos kialakul kapcsolat a szülő/nevelőszülők között, de ez nem egészséges. Ez nem amerika.(nyilván ilyen sorozatot láthatott a kérdező, mert ahogy hallom, ott nagyon divat a névnap/szülinap megtartása az igazi szülő részéről).

Van viszont olyan alapítvány,ahol az örökbeadó örökbevevő csak egyszer talákozik egymással, hiába nyílt az örökbeadás. Én nem szeretném ha feltűnne az életünkben az igazi anyuka és megzavarná a gyermeket. Gondold el, maga az örökbefogadás is mennyi kérdést felvet benne, hátha még az is, hogy megjelenik az anyuka.

Ő lemondott minden szülői jogáról, ehhez is kell, hogy tartsa magát.

2014. szept. 24. 13:42
 16/18 A kérdező kommentje:
Igen, amerikai sorozat -Im having their baby. A sorozatban havonta kapnak a szulo anyak kepet a gyerekrol, de olyan is volt, aki naponta kapott. Látogatás is van. Egy estben volt, hogy az orokbeadast lebonyolító hölgy mondta, X államban a szulo anyának minden joga megszűnik, nem tarthat kapcsolatot a gyerekkel, ha az örökbefogadók nem akarjak.
2014. szept. 24. 13:59
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Hallgasd meg az alábbi rádióműsort, szerintem minden kérdére választ ad:

[link]

2014. szept. 25. 21:43
 18/18 anonim ***** válasza:
kérdésre
2014. szept. 25. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!