Ez nehezítő körülménynek számít örökbefogadásnál?
A férjemmel szeretnénk kisbabát, vagy akár nagyobb, 3-4 éves gyereket örökbefogadni.
A férjemnek már van egy hatéves kislánya az előző házasságából, a felügyelet közös, tehát egy hetet nálunk, egy hetet pedig az anyukájánál van a gyerek.
És az a gond, hogy a kislány nagyon utálja a nála kisebb gyerekeket, gyakran agresszív is velük, pl a játszótéren ok nélkül fellöki őket, homokot szór a szemükbe, stb.
Mindent elkövetünk, hogy ez a helyzet változzon, pszichológushoz is jár, de egy év alatt semmi változás sem történt, kicsi javulást sem tapasztaltunk.
Amikor ellenőrzik a körülményeinket, hogy alkalmasak vagyunk-e szülőknek, a kislánnyal is beszélgetnek? Ha kiderül róla, hogy komoly szociális problémái vannak, az jelentősen rontja az esélyeinket?
Vagy csak minket vizsgálnak a férjemmel, mind pszichológiailag, mind anyagilag és a gyereket nem?
A jelentkezéskor csak a jövendőbeli szülőket vizsgálják minden téren (orvosi, anyagi, pszichológiai), a környezetet így a Ti esetetekben a tesót nem! Nálunk épp otthon volt még a nagyobbik gyerkőc, mert nem járt még oviba akkor, de ha nem lett volna otthon a környezettanulmánykor, akkor sem lett volna semmi!
Bár nincs tapasztalatom az ilyen jellegű problémákkal kapcsolatban, de szerintem ezt majd kinövi a kislány, én nem feltétlen avatnám be a Tegyeszt, főleg úgy, hogy nem is nálatok lakik folyamatosan...de lehet, ezt én gondolom rosszul.
Külön nem hívnám fel a figyelmét a TEGYESZ-nek, de ha rákérdeznek, akkor lehet, hogy beszélnék róla, de ez amiatt van, hogy akihez mi tartozunk a TEGYESZ-nél, annyira rendes nő. És lehet, hogy még segíteni is tudnának. De ezt nektek kell látni/érezni, hogy mennyire bízhattok abban, akihez kivagytok rendelve.
Egyébként én kizártnak tartom, hogy e miatt hátrányosan lennétek megkülönböztetve.
Ha még csak most indítjátok az örökbefogadást, akkor 2-3 év kb. Addig a kislány sokat változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!