Az adoptált gyerekem örökli az identitásomat? (Lent. )

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy részben szlovák származású vagyok, akkor az adoptált lányom is mondhatja majd: szlovák-magyar? Persze tudom, hogy nem lehet tudni valójában kik a szülei, de arra gondolok, hogy ilyenkor az adoptáló szülő(k) identitását, nyelvét, kultúráját és értékítéletét viszi tovább, nem?

2014. szept. 11. 23:33
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Szia!

Sajnálom hogy abban merül ki az ún. szaktudásod, hogy engem sértegetsz, eredményt viszont nem tudsz sajnos felmutatni. :/

Nagyon jól tudom, hogy Ausztriában németül beszélnek, többször is volt már szerencsém ott járni. Azt is tudom, hogy Ausztrália stb brit gyarmat volt.

Viszont ettől függetlenül nem nagyon sikerült eltalálnod, hogy ki honnan származik és ezt sajnálom, bár nem lepődök meg rajta.

A helyzet úgy áll, hogy a világ sokkal bonyolultabb mintsem amilyennek látszik és ránézésre egyáltalán nem biztos hogy meg lehet állapítani azt, hogy ki milyen származású.

Volt pár jó tipped, de volt olyan is, amit nem találtál el. S többségében nem találtad el. Ha tetszik, ha nem.

A délszláv és a nyugati szláv legalábbis nekem egyáltalán nem mindegy. Az szintén gyenge érvelés volt, hogy de "brit területről származnak".

Hiszen ilyen alapon én is ügyesen végigtippelnék minden képet, hisz vagy szláv vagy germán, vagy valamilyen mediterrán az ipse.

Ha nyugati szlávot mondok s a valóságban délszláv? Egye fene... szláv szláv...

Ha skandinávot mondok germán helyett? Na bumm... végül is hasonló... bele lehet ügyesen magyarázni.

Ha mondjuk olaszt mondok spanyol helyett? Azok is végül is hasonlók ha úgy vesszük, nemigaz?

Ergó amit te csináltál az engem inkább tippmix-re emlékeztet, nem többre. Van kb. 3-4 lehetőség, és megpróbálsz rámenni a haj színre, a bőr árnyalatára és betippelni egyet, aztán ha nem jön be akkor finomítasz, hogy de végül is a délszláv már majdnem nyugati. Az ausztrálok akár még lehetnek germán eredetűek is. De lehet, hogy brit az ipse. Talán szláv... Bravó! Beljebb vagyunk!

2014. szept. 13. 01:46
 22/27 anonim ***** válasza:
36%

Félre beszélsz, és még valami ál-tudálékos módon is. De miért is beszélsz félre?

Egészen pontosan ezt írtam:

"Egyébként igen, érdekes de meglehet állapítani ránézésre is, még európai népek körében is, hogy ez feltehetőleg germán, szláv, vagy mediterrán környezetből jött."

Tehát azt állítottam hogy meg lehet állapítani hogy egy adott nagyrasszon belül egy ember melyik al-rasszba tartozik, pusztán fizikai megjelenés alapján. És pontosan ezt tettem.

Ahogy mondod ebből a szempontból teljesen mindegy az illető olasz, vagy spanyol, ugyanahhoz a mediterrán al-rasszhoz tartoznak, genetikai összetételük számos hasonló elemet mutat, és ez hasonló módon befolyásolja a fizikai megjelenésüket is. Ezen belül is ha tudod hogy a képen egy olasz van, könnyedén meglehet állapítani hogy az az északi , vagy a déli területről származik ahol a népesség nagyobb arányban keveredett közel-keleti elemekkel.

Nem gyenge érvelés hogy Brit területről származnak, mivel maga olyan hogy ausztrál nép nincs, az őslakos népeknek megvannak a maguk nevei, nem ausztráloknak hívják őket. A betelepült lakosok ahhoz a rasszhoz tartoznak amelyhez a felmenőik is tartoztak. A rassz nem egy regionális tényező, hanem genetikai.Ha a génállományában az adott rasszra jellemző genetikai csoportokat hordozza akkor édesmindegy hogy melyik kontinensen lakik, itt vagy Afrikában, vagy az Antarktiszon. Ha egy német pár kiköltözik Nigériába és gyerekük születik, akkor az nem valamelyik afrikai rasszhoz fog tartozni, hanem a germánhoz, igazából nem tudom mit nem lehet ezen megérteni,teljesen logikus.

A germán rasszba tartoznak azok a népek, akik származás, nyelv, kulturális és történelmi alapon a germán rasszhoz tartoznak. Ezek a a teljesség igénye nélkül, a norvégok,svédek,dánok,németek,hollandok, vagy éppen az angolok... Az ő leszármazottaikat, függetlenül attól hogy melyik kontinensen születtek, a germán rasszhoz soroljuk.

Ugyanilyen alapon dől el hogy valaki szláv-e vagy sem. A nyugati, keleti és déli szlávok közös tőről származó kis ágak, a különbség csak annyi köztük hogy annak hatására hogy a területekre ahová érkeztek más őshonos lakosság élt, és más népek szomszédságában éltek, azért másfajta genetikai csoportok is bekerültek, az alapvetően szlávokra jellemző genetikai csoportok mellé. Csak akkor bocsátkoztam további elemzésre, ha 100%-ra vettem hogy az adott rasszhoz tartoznak.

Igen rámegyek a bőrszínre, arcvonásokra és egyéb tényezőkre, ez erről szól.És ha már valami kiindulási alapom van, az már messze nem tippmix.

Tetszik vagy sem fizikai jellemzők alapján, nagy valószínűséggel megállapítható az ember származása is. Azzal hogy ezt tagadod, lényegében egy tudományág többszázéves kutatásait próbálod tagadni. Egy képzett szakértő, akár azt is megmondja neked hogy Európa melyik tájegységén élhet az illető, vagy hogy akár a képen szereplő ember vérvonalában Európa neolit-kori lakosait is megtalálhatjuk. Bármelyik értelmes látó ember számára észlelhető tényt tagadsz meg.

Meg tudsz különböztetni egy mongoloid típusú embert egy europidtól? Feltételezem igen. Az europid típuson belül létező alrasszok között is különbségek fedezhetőek fel fizikai megjelenést illetően, pusztán kevésbé szembetűnőek egy átlag ember számára.

2014. szept. 13. 17:20
 23/27 A kérdező kommentje:

Szia!

Evidens hogy onnan származtak el, de európán belül sem lehet megmondani, hogy ki honnét való. Rólam és a családomról sem sejti senki hogy szlovákok vagyunk.

Van sok külföldi ismerősöm, semmilyen szinten nem látszik rajtuk hogy nem magyarok. Semmi különös azonosítójegyük nincs.

Részemről a vitát befejezettnek tekintem. Továbbra is arra a kérdésre várom a választ, hogy örökli-e a gyerek az identitásomat vagy sem.

2014. szept. 13. 18:53
 24/27 anonim ***** válasza:
25%

ez nem ál-tudálékos hanem igazi tudálékos.

Okoskodó,tele töltelékszavakkal,rettenetes,intelligensnek tűnni akaró fogalmazással.

Tipikusan olyan aki értelmesebbnek szeretné mutatni magát mint amilyen,csak nem sikerül, kilóg a lóláb,rossz olvasni,nekem ég a pofám annyira gáz.

2014. szept. 13. 21:52
 25/27 anonim ***** válasza:
100%
a kérdésedre a válasz pedig: NEM.
2014. szept. 13. 23:28
 26/27 anonim ***** válasza:
39%
Ezt a 21. hozzászólást tényleg fájdalmas volt olvasni. Hihetetlen, mennyire buta a kérdező, és mennyire okosnak szeretett volna tűnni. Az a megfogalmazás azért tényleg nem semmi.
2015. febr. 20. 15:26
 27/27 anonim ***** válasza:

Nem!! Csak a saját identitását örökli. Nem tudom jobban kufelyezni magam de elmondom a saját példámat.

Én szintiszta románnak születtem Zilahon, Szilágy megyében (bár lehet van egy kis orosz beütés is mert a papírjaimban az anyai nagymamám neve Aculina ami orosz név) a szüleim otthagytak a szüldőben, onnan a krasznai korházba kerültem ahol 1 évet voltam mire anyu rámtalált s hazavitt Bihar negyébe, Nagyváradra ahol lakott. Anyu s apú szinmagyarok, a családjukban nincs román vagy más beütés, szóval nem korcsok.

Én magyarúl beszélek mert az az anyanyelvem, úgy nevelkedtem, románúl nem is tudok beszélni, hiába Nagyváradon élek mert nincs nyelvérzékem, sajnos.

De az van hogy érzésben én csak román vagyok mert a román népzenét, himnuszt, ibdulóébekeket mindig szeretten, megmozdul bennem valami mikor hallom, a magyar himnuszt nem szeretem. S észrevettem ha a románokat bántják az fáj bekem de ha a magyarojat szidják a románok az nem érdekel. Az irosz kúltúra iránt is érzek pici vonzódást, pár szót tudok oroszúl anyutól mert tanúlt az iskolában s én kérdeztem de anyu sose szerette az oroszokat s nem szivesen mondja nekem azta kevés szót amit tud. Mikor elgondolom hogy spasiva vagy ponyemájis paruszki vagy eszembe jut hogy van orosz nyelv akkor belső öröm fog el de anyú nem érzi ezt az örömöt.

Megkerestem a szüleimet facebookon s az apámat találtam meg akit elsőre tati-nak hívok vagyis apúnak. Valami belső vonzódást érzek az apám iránt s a orökbefogadó apám iránt nem éreztem pedig ő nevekt fel. Voltam az apám falujában Ban- ban kétszer ami egy román falú s szeretem azt a falut. Nyugodság fog el amikor látom, amikor hallom az embereket beszélni s egy érzés hogy engem nem kellett volna otthagyjanak hanem hazavigyenek s Ban- ban éljek, anúgy a szüleim nem éltek eggyütt de ugyanabból a faluból calók mindketten.Nem laknék ott sosem mert tudom hogy nem találnám ott fel magam meg a magyarokat ott nem szeretik s hogy nem tudok románúl hát...de teljes szivemből szeretem azt a falút s ha tehetném nekik adnám a holdat meg a csillagokat az égről. S hiába tanúltam én történelmet s tudom hogy kerűlt Erdély Romániához de csak a románokkal érzek eggyütt s negértem hogy nem volt országuk, irigyek voltak s elvették a másét s azt is megértem hofy mibden szövetségesüket elárúlták csakhogy a kegjobban kijöjjenek a háborúból. Én is ezt tenném.

Szóval a lényeg: Nem az örökbefogadó szülőtől örölköd az identitást hanem igazi szüleidtől. Az Igazitól. S ha nem találkizol a saját népeddel, mondjuk pénzért külföldre fogadtak örokbe s azt a nyelvet tanúltad meg de azt a szokást, identitást bem szereted, nem tudod magadévá tenni s érzed hogy más vagy s kíváncsi vagy a saját identitásra. Nálam az a jó hogy Romániában élek így született románként, magyarként örökbefogadva adódik alkalom hallani román szót.

2020. dec. 26. 14:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!