Az adoptált gyerekem örökli az identitásomat? (Lent. )
Akkor teremtsünk kicsit rendet a fejekben. Szóval az ember egy faj, ami különböző RASSZOKRA, oszlik. A három nagyrassz, a negroid, mongoloid, és europid nagyrassz. Az európai népesség, egyértelmű hogy az europid nagyrasszhoz tartozik, de a különböző népcsoportokat még kisebb al-rasszokra oszthatjuk, amiket most nem sorolok fel mert felesleges.
A történelem során különböző népek, beleolvadtak a magyar népességbe, ez az ASSZIMILÁCIÓ. Ezeket, bár felmenőik nem feltétlenül voltak mind egy szálig magyarok, ugyanúgy magyarnak nevezzük, és nem német-magyarnak, szlovák-magyarnak, jász-magyarnak, vagy kun-magyarnak. Mert: származás terén közük van a magyarsághoz (ugye egy a Szaharában élő tuareg nem tekintheti magát magyarnak, akkor sem ha akarja), a magyar nyelvet beszéli, a magyar kultúrát képviseli, és a NEMZETI IDENTITÁSTUDATUK szerint is magyarok.
Egyébként az hogy nagy népességnél, az adott népen belüli párosodás degenerációhoz vezetett volna, téves elképzelés.
A gyermeked valószínűleg egyszerűen magyarként fog tekinteni magára, és ez a normális nem tudsz vele mit csinálni. 90%-ot adok rá hogy nem fogja érdekelni, a történelem, és a genetika, sem az hogy részben szlovák vagy, egyszerűen éli a kis életét a maga módján és kész. Ha mégis ilyen irányba tekintgetne, akkor megmondhatod neki hogy te részben szlovák vagy (bár ez nem egy nagy szenzáció az országban, tekintve akad ilyen bőven), nem kell utálni sem a szlovákokat, sem a környező népcsoportokat. Ettől függetlenül, a történelem során elkövetett szörnyűségeket, amiket a környező népek tette az elcsatolt területeken élő magyar lakosság ellen, valamint a trianoni határok jogtalanságát tagadni nem lehet. De ez történelem...
Egyébként igen, érdekes de meglehet állapítani ránézésre is, még európai népek körében is, hogy ez feltehetőleg germán, szláv, vagy mediterrán környezetből jött. Mindegyiknek jellemző sajátos vonásaik vannak.
Az ember ugyan egy faj, de a rasszok egymástól a génállomány egy részét tekintve eltérnek. Minél távolabbi a kapcsolat két népcsoport között annál nagyobb az eltérés is. Ezek a genetikai változások a vándorlás, különböző szakaszain jöttek létre, ha foglalkozok genetikával akkor utánanézhetsz hogy melyik genetikai változás feltehetőleg(!!) mikor és hol lépett életbe.
A genetikai különbségek, hatással vannak a fizikai megjelenésre, például az Europid nagyrasszhoz tartozó embert, relatíve nagy átlagmagasság jellemző, világos bőr, hangsúlyos orrnyereg, míg egy negroid csoportba tartozót alacsonyabb testmagasság, laposabb orr, széles orrlyukakkal, fekete bőr, vastag ajkak stb...
A genetikai ezen kívül hatással van egy adott népcsoport, képességeire és mentalitására. Ez például a kultúrában jelenik meg, nem véletlen nem egységes az emberi kultúra...
Az USA lakosságát, csak az egyszerűség kedvéért nevezzük amerikaiaknak, mint ahogy India lakosságát is ugyanezért nevezzük csak indiaiaknak. Holott europid, és negroid elemek is megtalálhatóak, ezek is több száz népcsoportra oszlanak, mint bengális, szindi, pandzsábi, tamil stb...
Az USA lakosságát még nehezebb lenne kategorizálni ugyanis, egyrészt megtalálhatóak ott az őslakosokkal keveredett, europid és negroid elemek, magukban az europid és negroid elemek, valamint ezek egymással keveredve, nem is beszélve a világ minden tájáról érkezett bevándorlókról és ezek kereszteződéseiről. Az USA lakosságát legegyszerűbb latin-amerikaiakra,afro-amerikaiakra, és "fehér-amerikaiakra osztani". De ezen belül még millió kategóriát lehetne létrehozni.
Mindenesetre szörnyű volt olvasni amit itt a kérdező meg pár válaszoló összeírt. Egy témában nem szokás véleményt formálni ha a legalapvetőbb ismereteink sincsenek meg hozzá. Én például ezért nem írok sehova, fizikával vagy kémiával kapcsolatban. Megmondom őszintén hogy elég hiányosak az ismereteim ezek terén, és inkább kérdezek mint írok, de semmiképp sem vitázok.
Mindenesetre úgy gondolom, hogy egy-két dologban olyan tévedés történt, ami inkább az alapvető általános műveltség hiányosságára utal. Tudom hogy nem túl színvonalas az iskolai oktatás, de azért biológia, történelem és földrajz órákon keresztül, még ha nem is érdekel, egy két alapvető tételt nem ártott volna elsajátítani. Szóval vita helyett mindkét fél inkább olvasgasson kicsit.
Szia!
A rasszos dolgokat ismertem eddig is. Írtad, hogy meg tudod mondani ránézésre ki milyen nemzetiségű, szeretném ha a képen látható emberekről leírnád nekem. :)
Kezdetnek mondjuk ezek lennének, később lehet kiteszek még hölgyeket, illetve gyerekeket is. A feladat ugyanaz lenne: kérlek mondd meg melyikőjük milyen nemzetiséghez tartozik. :-)
Elképzelhető hogy van köztük, aki még csak nem is európai, de biztos vagyok benne, hogy azonnal rávágod majd mindegyikre hogy honnan származik, nem jelenthet ez gondot. :-)
Azt senkiről nem lehet megmondani hol lakik, mert lehet germán, attól hogy Kazahsztánban él, vagy szláv attól hogy Ausztráliában.
1. kép: Délszláv
2. kép: Nyugati szláv
3. kép: Germán
4. kép: Germán, talán némileg kevert
5. kép: Tipikus délnémet, kis szláv beütés lehetséges vérvonalban
Szia!
Sajnos csak kettő talált, az is csak részben. :/
Rasszhoz?
Én csak a nagyrasszokat ismerem. A nemzetiségeik viszont:
1. Szlovák
2. Cseh
3. Ausztrál
4. Új-zélandi
5. Osztrák
Szóval, mint ahogy most is látszik, többségében nem sikerült megállapítanod sajnos honnan származnak.
De ha nem gond, holnap kitennék még vagy 10-et, hogy próbálkozz tovább.
Igen sejtettem hogy az áll a dolog hátterében hogy nem érted mit írok. Az lehet hogy te csal a nagyrasszokat ismered, de én rasszokat írtam (szláv,germán stb...)
És mint írtam, ezeket meglehet állapítani a pontos nemzetiséget nem feltétlen de ezzel nem is próbálkoztam.
Kezdjük azzal, hogy mi az hogy Ausztrál és Új-Zélandi? Nem őslakosok ahogy elnézem, szóval betelepültek. Előre leszögeztem hogy lakóhelytől függetlenül az ember tartozhat akármilyen rasszhoz. Ausztrália és Új-Zéland Brit gyarmat volt, tehát a lakosság nagy része brit területekről érkezett, akiket én a germánokhoz soroltam az egyszerűség kedvéért.
Az ötödikre azt írtad osztrák, én meg délnémetet írtam. Nem tudom, tudod-e de Ausztriában németül beszélnek, és németek lakják... Ausztria, Németországtól egy történelmileg különálló terület, nem etnikailag.
A másodikra nyugati szlávot írtam, a cseh nép a nyugati szlávokhoz tartozik.
Az elsőre, délszlávot írtam, bár a szlovákok nyugati szlávok. Viszont sikerült eltalálni hogy szláv.
Akárhogy is nézem, egy kép volt amire félig adtam helyes választ, kettő amire 95% hogy jót (mert az ausztrál alakok kis valószínűséggel származhattak szláv vagy bármi más felmenőktől is) és kettő pedig 100% helyes. Ezt tekinthetjük 4,5 "pontnak" vagy ha szigorúak akarunk lenni akkor 3,5-nek de nem rosszabbnak. Köszönöm a lehetőséget, de nem érzem úgy hogy további tesztekre szorulnék, sőt mondhatom úgy is hogy nem érdekel. Ezekhez a képekhez írtam, mert különben csak a levegőbe beszéltem volna, de ha annyit nem tudsz hogy Ausztriát németek lakják, vagy hogy Ausztrális Brit gyarmat volt, akkor úgy érzem túl színvonaltalan vagy ahhoz hogy bárkit tesztelgess. És itt jön elő amit mondtam, hogy nem kéne vitázni ha fingod sincs egy témáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!