Örökbefogadásról beszélgettünk, de a páromnak más nézetei vannak, mint nekem. Ő csakis fehér gyereket hajlandó örökbe fogadni, mert szerinte ha pl. roma származású a gyermek, akkor a génjeiben van a bűnözés. Szerintem ez baromság. Szerintetek?
Szia!
Én roma családokkal és gyerekekkel foglalkozok, így látom, hogy terhesség alatt mit művel magával egy nő. A dohányzás, meg az alkohol az alap, illetve nem táplálkozik rendesen, családi zűrök, stb. Hosszú lenne most itt részletezni, de ne akarj ilyen gyermeket, aki már alapból innen indul, főleg, ha a párod nem szertné.
Szerintem, ha a férjedben ekkora az ellenérzés, - teszem hozzá, én nem értek vele egyet, - akkor zárjátok ki, hogy roma legyen. - Miatta is fontos, mert ha a férjed erről van meggyőződve, ha be is adja a derekát, előbb utóbb (amikor gond lesz, - és az bárkivel lesz...) ez fog előjönni a gondolataiban, hogy ez az oka..
Fehér újszülöttre valóban hosszú a várólista, de nem csak a bőrszínen lehet változtatni, hanem az életkoron is.
Szerintem, nagyon fontos, h. közös döntés legyen.
Az én párom a határozat után nyögte be, hogy Őneki az az életkor már sok, amit meghatároztunk, "de hogy mondott volna nekem nemet EBBEN..." - én meg sarokbaszorítva érzem magam... - szóval inkább előbb derült volna ki, - mert én meg "hogy akarnék olyat, mint akit Ő szíve szerint nem merne..." - szóval, szerintem keressétek meg a közös megoldást ! :)
A bűnözés maga nem hiszem, hogy jobban a génjeikben van a romáknak, mint bárki másnak. Viszont az tény, hogy nemcsak a neveléstől függ, mi lesz a gyerekből, mert közrejátszik nagyon a saját természete. A romák hevesebb vérmérsékletűek, mint általában a magyarok, korábban érők is, és a kamaszkorban ez erősen visszaüthet a szülők elleni lázadásban, akármilyen szépen is nevelik őket. Emellett van egy sajátos testszaguk, ami másokat esetleg zavarhat. Ezt minden rosszindulat nélkül mondom, ismerek egy nőt, aki roma gyereket nevelt, és mindent elkövetett, hogy a testszagot eltüntesse, mert nagyon zavarta, de nem tudott rá megoldást találni, pedig tényleg többet tisztálkodott, mint egy átlag gyerek.
És természetesen amit írtam a nagy átlagra értettem, mindig lehetnek kivételek.
Emellett az is igaz, hogy fehér bőrű gyereknél sem tudod, hogy mit hordoz a génjeiben, ott is érhetnek meglepetések, de akár a saját gyereknél is ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!