Könnyebben dolgozzák fel az örökbefogadásukat akik vér szerinti testvérükkel egy családban kerültek?
szerintem ha teljesen az elején tisztázva van ez a gyerekek előtt, el tudják fogadni
viszont, ha titkolva van, majd ha megnő elmondjuk, úgy csalódás fogja érni, azután várhatóak a frusztrációk és attól függően hogyan képes feldolgozni, lesz meghatározva a lelki sérülése, vagy nem sérülése
Az őszinteség adott, ez nem is kérdéses.
Engem az érdekelne, hogy könnyebben dolgozzák fel azok a gyerekek örökbefogadásuk tényét akik saját vér szerinti testvérükkel egy családba lettek örökbefogadva?
Szerintem az általad vázolt esetben nem mérvadó, mivel mindketten ott vannak születésüktől kezdve, gyakorlatilag úgy nevelkednek, mint bármely más testvérpár.
Ellenben ha idősebbek és jó kapcsolat van a gyerekek között, akkor igenis pozitív tényező, hogy a szülők vállalják mindkettejüket.
A munkám alatt azt tapasztaltam, hogy két végzetes hiba létezik: a második az, ha egy testvérpárt szétválasztanak. Az elsõ az az, ha örökbeadnak egy gyereket.
Természetesen könnyebb. Õszintének kell lenni velük. Illetve! Annyira nem is könnyebb. Helyesbitek: akkor le
Bocs. Véletlenül rávertem a beküldés gombra.
Helyesbitek: akkor lenne sokkal nehezebb, ha megtudná, hogy van egy testvére, akivel nem lehet együtt. Ez szörnyü érzés. Hidd el, tudom.
A testvérek együtt járnak. Én nem is itélem oda õket egyedül. De ha saját gyerekkel (általunk szült) kerül össze, vele is testvér lesz.
Nekem a saját gyerek mellet egy örökbefogadott testvérpár van. Apaként sosem bántam meg a döntésem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!