Magamhoz vehetem sógornőm gyermekeit?
A sógornőmnek gyógyíthatatlan rákja van , az orvosok azt mondták , hogy pár hónapot adnak neki. Én minden nap imádkozom érte . Mindig ott vagyok mellette. Van neki egy négy éves és egy másfél éves kisfia.
Sógornőm egyedül neveli őket , mivel az expárja azt mondta nem kér a gyerekekből.
Ha ne adj Isten a sógornőmmel történik valami , magamhoz vehetem a gyerekeket ? Az anyósomék nagyon rossz helyzetben vannak , és még nekik is ott vannak a hét éves ikrek , plusz a nagytesó.
Értem. Köszönöm a választ!
Nem élünk kirívóan botrányos helyzetben. Kicsit lejjebb vagyunk az átlagtól de egész jól meg élünk.
Gyámkijelölés. Nem kell hozza se közjegyző, se ügyvéd. Ugyanúgy, mint bármi maganokiratot, a sógornode megírhatja egyedül. A lényeg, hogy mindenki -o, te, a gyerekek- minden szemelyi adata szerepeljen a lapon. (Nev, szuletesi ido es hely, állando lakcím) . A végére teljes dátum, tehat helységnév is es ket tanu -nem az irasban szereplők- szemelyi adatokkal (szemelyi igazolvany szám is!) es aláírással.
Amúgy ha sógornőd, akkor a ferjed testvére - miután a legközelebbi oldalági rokon, nagyon akadálya se lesz.
Kedves utolsó!
A válaszaitok után átbeszéltük a sógornőmmel és elintéztük a papírokat , hogy én legyek a kisfiúk gyámja.
Vérzik a szívem, a sógornőm egy hónapja elhunyt. :"(
Most ittalszanak mellettem a fiúk, nagyon erősek és kitartóak , már legalább aludni jobban tudnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!