Magamhoz vehetem sógornőm gyermekeit?

Figyelt kérdés

A sógornőmnek gyógyíthatatlan rákja van , az orvosok azt mondták , hogy pár hónapot adnak neki. Én minden nap imádkozom érte . Mindig ott vagyok mellette. Van neki egy négy éves és egy másfél éves kisfia.

Sógornőm egyedül neveli őket , mivel az expárja azt mondta nem kér a gyerekekből.

Ha ne adj Isten a sógornőmmel történik valami , magamhoz vehetem a gyerekeket ? Az anyósomék nagyon rossz helyzetben vannak , és még nekik is ott vannak a hét éves ikrek , plusz a nagytesó.

2014. júl. 15. 00:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Kérvényezheted, hogy te lehess a gyámjuk, aztán vagy neked ítélik őket, vagy nem. Úgy tudom, hogy ha a sógornőd halála előtt hivatalosan, ügyvéddel aláíratva nyilatkozik, hogy kit szeretne a gyermekei mellé az ő halála esetén, akkor ezt csak abban az esetben nem veszik figyelembe, ha az adott személy kirívóan botrányos körülmények között él, legalábbis nálunk így van, gondolom Magyarországon is.
2014. júl. 15. 01:04
 2/11 A kérdező kommentje:

Értem. Köszönöm a választ!

Nem élünk kirívóan botrányos helyzetben. Kicsit lejjebb vagyunk az átlagtól de egész jól meg élünk.

2014. júl. 15. 01:11
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Gyámkijelölés. Nem kell hozza se közjegyző, se ügyvéd. Ugyanúgy, mint bármi maganokiratot, a sógornode megírhatja egyedül. A lényeg, hogy mindenki -o, te, a gyerekek- minden szemelyi adata szerepeljen a lapon. (Nev, szuletesi ido es hely, állando lakcím) . A végére teljes dátum, tehat helységnév is es ket tanu -nem az irasban szereplők- szemelyi adatokkal (szemelyi igazolvany szám is!) es aláírással.

Amúgy ha sógornőd, akkor a ferjed testvére - miután a legközelebbi oldalági rokon, nagyon akadálya se lesz.

2014. júl. 15. 05:37
 4/11 anonim ***** válasza:
67%
:((
2014. júl. 15. 06:01
 5/11 anonim ***** válasza:
67%
Istenem,imádkozom érte én is! :(
2014. júl. 15. 07:58
 6/11 anonim ***** válasza:
67%
A férjed javára mondjon le lehetőleg 2 tanú jelenlétében a gyámságról halála esetén, és helyezzétek el az okiratot közjegyzőnél. Ebben a formában nem lesz megtámadható. Fontos, hogy mindkettőtöknek legyen bejelentett állása, állandó jövedelme. Én mondjuk úgy kezdeném, hogy a területileg iletékes családsegítő szolgálathoz bemennék, és kérném a segítségüket (fel is hívhatod őket), hogy jelen esetben a gyerekek minnél kevésbé sérüljenek a szituációban, illetve ne kelljen bizonytalanságban élniük. Sok kitartást nektek ebben a szörnyű helyzetben.
2014. júl. 15. 08:32
 7/11 anonim ***** válasza:
53%
Bocsi kicsit bután írtam: tehát mielőtt meghalna mondjon le azzal a kitétellel, hogy ha meghal a férjed legyen a gyám.
2014. júl. 15. 08:34
 8/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, hogy vagytok? :(
2014. nov. 19. 23:36
 9/11 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

A válaszaitok után átbeszéltük a sógornőmmel és elintéztük a papírokat , hogy én legyek a kisfiúk gyámja.

Vérzik a szívem, a sógornőm egy hónapja elhunyt. :"(

Most ittalszanak mellettem a fiúk, nagyon erősek és kitartóak , már legalább aludni jobban tudnak.

2014. nov. 20. 22:34
 10/11 anonim ***** válasza:
Szeretettel gondolok rátok ismeretlenül is, nagyon nehéz lehet nektek. :( Borzalom, milyen kegyetlen az élet. :-( Hogy vagy, van támaszod, segítséged? (Utolsó voltam.)
2014. nov. 23. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!