Félek az abortusztól, de semmiképp nem akarom megtartani. Felmerült az örökbeadás is, írna olyan, aki ezt tudta vállalni? Mármint az örökbeadást is nehéz lehet megélni.
Szia!
mindenképpen vedd fel velük a kapcsolatot:
Ők nyílt örökbeadással foglalkoznak. Ne félj, azért vannak ott a vonal végén, hogy segítsenek, rengeteg ilyen üggyel találkoztak már. Mondd el, mi a helyzet veled, kérd azt, hogy olyannal szeretnél beszélni, aki lemondott a babájáról, mint te. Segíteni fognak. Abortusz előtt mindenképpen nézd meg ezt a lehetőséget! A nyílt örökbeadás egyébként nem egy rémisztő procedúra, egy nyilatkozattal lemondasz a babáról, aki azonnal a szülés után az örökbefogadókhoz kerül, tehát nem lesz magányos egy kórházban stb. Sok esetben a leendő örökbefogadó pl. terhes vitaminokkal támogat téged vagy fizet UH-t, ilyenek.
Ha van facebook-od, ott is megnézheted őket, ott vannak képek is: [link]
Ilyen szervezet még a Bölcső Alapítvány is: [link]
Írták, hogy az örökbeadás nagy teher. Valóban, viszont nagyon sokaknál az abortusz az, ami életük végéig is kísért. Az örökbeadásnál mégis ott van a tudat, hogy adtál egy sanszot a gyermekednek, aki egy olyan családban él, ahol nagyon várták már. Az abortusznál egy idő után mindig felmerül, hogy elvetted a gyermeked életét. Van, akinek rögtön a műtét után, van, akinek a várt baba kihordása, születése körül, és van, aki emiatt tud nehezen meghalni, mert az élet végi számvetésnél szembesül a tetteivel, így ezzel is... Általában ez a nehezebb út, az örökbeadáson könnyebben túl szoktak lendülni, pláne, hogy a nyíltnál látod, hogy kikhez kerül majd a babád.
sok sikert, és kérlek, írd meg, hogy döntöttél, mi lett veletek!
A 11-esnek mindenben igaza van.
Mi nem dönthetünk helyetted, de szerintem a döntésed előtt nézz meg minden lehetőséget, hogy a lehető legjobban tudj dönteni.
Igen igaz, hogy "egyszerűbb" az abortusz mellett dönteni, az ember csak bemegy, elvégzik a műtétet, kijön és mintha mi sem történt volna, nyilván a lelki vonzata ennél jóval komolyabb, egyénenként eltérő a feldolgozása.
Ehhez képest végigcsinálni az örökbefogadást, kihordani egy babát, megváltozik a tested és életed végéig hordozni fogod a jegyeit, megszülni egy babát majd elszakadni tőle nyilván sokkal nehezebb.
A társadalom lenézi az ilyen anyukákat mert "ellökték maguktól" a gyermeküket, pedig inkább tisztelniük kellene, amiért nem "megölik" azt a babát hanem esélyt adnak neki egy életre. Nyilván piszkosul nehéz ezt az utat végigjárni, ezért alaposan nézz utána a lehetőségeidnek és úgy hozd meg a döntésedet.
És szerintem ne hallgass a "soha nem tudnám a gyerekem örökbe adni ezért inkább az abortusz mellett döntenék" (=ezért inkább megölném) véleményekre, ezekben semmi jó tanács nincs, csak az ő személyes érzelmüket írják le. Ezekből kiindulva nem lehet eldönteni, Neked mi lenne a legjobb.
Inkább az abortuszt válaszdd! Egy árvaházban dolgozok másodálláskánt, és a 19 gyerekből 12-en úgy kerültek be, hogy a szüleik leadták őket. Nekik még nehezebb, tudva, hogy a szülei valahol élnek, de nem kellett nekik. Sokkal nehezebben élik meeg az árvaságot, mint azok, akik valamilyen balesetben veszítették el szüleiket.
Neki a legrosszabb, és a többségük gyűlöli a szüleiket.
És mért nem tudod vállalni?! Ha ezt előre tudod, akkor mért nem védekeztél a terhesség ellen?
Szerintem örökbeadásnál az a nehéz a gyereknek is és a szülőanyukának is, hogy megszakad egy szál. - Pedig biztos érdekelné mi van azzal akit a szíve alatt hordott. - És ha időről időre látnád ahogy cseperedik, és boldog és másokat is boldoggá tesz, - szerintem egy percig nem bánná, hogy életet adtál egy kisembernek, és nem elvetetted.
A legnagyobb probléma szerintem, hogy az örökbefogadók többsége azt hiszi, ha a szülőanya a gyerek közelébe kerül az majd összezavarja. - Pedig szerintem csak gazdagabbá teszi, hogy még valaki szívből szereti ezen a világon.
Én örökbefogadásra várakozom, de nekem ez egyáltalán nem okozna gondot, sőt, örülnék neki, ha a kisbabám ismerhetné aki világra hozta. - Ez jónéhány traumától megkímélné. - Nem kellene hogy azt érezze eldobták, - azt érezné, hogy valaki szerette annyira, hogy élettel és családdal ajándékozta meg, - még ha "alternatív" módon is. - Még attól sem zárkóznék el, hogy látogassuk egymást, vagy ha nagyobb, néha pár napot együtt töltsenek. - (kb mint elvált szülők gyerekei)
Szerintem ez így mindenkinek jobb lenne hosszú távon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!