Fogadhatok örökbe gyereket? A párommal 3 éve élünk együtt, egy terápiás csoportban találkoztunk, ahol közösen szoktunk le az alkoholról és a cigiről. Nagyon szeretnénk egy gyereket.
Figyelt kérdés
Magyarországon élek a párommal. Én 27 éves vagyok, a párom 40. Én óvónőként dolgozok, a párom pedig ácsként, mindketten minimálbérrel. Albérletben élünk a VIII. kerületben, mivel csak ott tudtunk lakást bérelni. Lehet, hogy nem a legjobb körülmények között, de el tudnánk tartani egy gyereket.2014. jún. 15. 13:56
11/14 anonim válasza:
kedves 4-es nem tudom miért mondott neked ilyet a z ismerősöd, ugyanis lehet albérletbe örökbe fogadni... nem kizáró ok! Mi is abban élünk és most fogadtunk örökbe... (igaz mellette volt ingatlanunk amit eladtunk) de nekünk már az elején is azt mondták hogy nem kizáró ok ez... (és mint a tények mutatják hogy ez igaz, hogy már itt is van a kisfiúnk :) ) a házasság sem kizáró tényező csak akkor egyedülállónak számítasz így viszont nagyon nehezen kapsz babát, mert a családokat részesítik előnyben... az, hogy egy terápiás csoportban találkoztatok évekkel ezelőtt... ha évek óta nincs alkohol problémátok, kétlem, hogy bármiben befolyásolná... háziorvostól úgyis fognak kérni igazolást, hogy nincs semmiféle függőséged... és pszichés problémád... hívd fel a helyi TEGYESZT és kérj egy időpontot az örökbe fogadási tanácsadótól és menjetek el egy beszélgetésre hozzá, ő majd mindent elmond nektek :) sok sikert! :)
12/14 anonim válasza:
Nem akarok kötözködni, de ha arra nincs pénzük, hogy egy normális környéken béreljenek lakást, akkor arra hogy lesz, hogy még plusz egy főt, aki ráadásul gyerek, eltartsatok?
13/14 anonim válasza:
Szerintem nem nagyon ismeriket a 8. kerletet. Nem a Diószeghy Sámuel utcából áll az egséz kerület, vannak tök normális részei is, szerintem csodálkoznátok. Szép lenne, ha kerületenként más jogaik lennének a lakóknak az örökbefogadásra. Ti biztos A Sváb-hegyen laktok 500 nm-en, háztartási alkalmazottakkal, akikkel persze nem érintkeztek csak a komornyikon keresztül, és semmilyen függőségetek nincs, pl a net előtt se ültök soha, mondjuk most se, de még a körmötöket se rágtátok ovis korotokban.
A házasság megoldható. Kérdés inkább, hogy adhat-e az orvos igazolást arról, hogy nincs függőségetek. Hogy lehet, hogy óvónőként minimálbért kapsz?
14/14 anonim válasza:
Nyilván a diplomás minimálbérre gondol a kerdezo, amikor minimálbért ir.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!