A munkahelyemen mikor kell majd közölnöm, hogy örökbefogadok?

Figyelt kérdés
Mert gondolom ha hazavittem a babát ugyanugy gyesen leszek vele otthon,nem?És akkor nem tudok dolgozni.Egyelőre csak elviekben kérdezem,mert most fogunk még csak jelentkezni.Érdekel hogy van ez a része.Köszönöm a válaszokat.
2014. máj. 28. 08:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez a te döntésed, beavatod-e őket előre vagy csak akkor szólsz, ha már aláírtátok az örökbefogadási papírokat. Sokak tapasztalata az h nem célszerű jóelőre szólni, mert esetenként éveket is kell várni, addig pedig akár leépítés áldozata is lehet az ember (ilyenkor megvan az a hátsó gondolat, h miért éppen mi...) A legtöbb esetben viszont lehet tudni, mikor ér az ember a sor elejére (kivéve pl a bölcső alapítvány). Talán célszerűbb ekkor szólni. De ez munkahelytől, főnöktől és beosztástól is függ. De ha belegondolsz éppen várandós is lehetnél váratlanul, mondjuk veszélyeztetett terhes, akinek egyszer csak otthon kellene maradnia, ezért nem gondolom h olyan hamar be kellene avatni a főnököt. Amikor pedig érkezik a baba, a nyilatkozat aláírásának napjától indul a fizetés nélküli szabi és a kismamáknak való juttatások.
2014. máj. 28. 10:12
 2/4 ivilicious ***** válasza:
Az alkotmány bíróság ma hozott arról rendeletet, hogy nem vagy köteles ilyen intim szférába ütköző dolgokról tájékoztatnod a munkahelyed.
2014. máj. 28. 10:47
 3/4 anonim ***** válasza:
ez szerintem is munkahely függő... milyenek a főnökök, milyen kapcsolatban vagy velük, mennyire biztos a munkahelyed... én rögtön szóltam, amikor beadtuk a kérvényt... nálam nem volt semmi probléma belőle... most 7 hetes a babánk, tehát már itt is van :) a munkahelyemmel megbeszéltük mikor megyek vissza, és úgy vettek fel helyettem embert,hogy csak annyi időre... szóval ember-munkahely függő az ilyen... de igazából tényleg nagyjából tudja az ember mikor lesz baba, hisz úgyis érdeklődsz, hogy hol vagy a sorba... ráér még bőven bejelenteni...
2014. máj. 28. 11:40
 4/4 anonim ***** válasza:

TELJESEN MINDEGY!!! Én előre szóltam nekik, de mindegy. Ha akarod nem is kell szólnod. (Nekem azért el is várták, hogy előre szóljak. A tábornokom mindenről szeret tudni :) )

Attól függ milyen a viszonyod a munkatársakkal. Ha jó, akkor nyugodtan mondhatod, ha meg olyan, hogy csak napi 8 órában együtt veritek a billentyűket, és nem is ismered őket, akkor meg minek szólni nekik ?!

2014. jún. 18. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!