Ha téged örökbeadtak volna akkor érdekelne kik az igazi szüleid és felkeresnéd őket?
A kapcsolatot nem venném fel velük, de lehet, hogy "meglesném" Őket.
Nem akarnék beszélni velük, mert nem érdekelne, hogy miért adtak örökbe.
Azokat tekinteném 100%-osan szüleimnek, akik felneveltek.
Kedves kérdező! Remélhetőleg csak a kíváncsiság hajt, de egy nem örökbefogadott ember nem fog olyan választ adni ami megállja a helyét. Ezt úgy értem, hogy egy vér szerinti szülőktől származó ember és akit ők is nevelnek fel, nem tudja átélni egy örökbefogadott érzéseit, gondolkodását. Kicsit a kérdés is megerősít ebben, mikor úgy fogalmazol ,,igazi szüleid". Jó esetben, ha nincs szó családon belüli bántalmazásról (vagy más rossz körülményekről) egy örökbefogadott számára azok a szülők aki szeretik és felnevelik. Persze ettől még felkeresheti a az életadóját. Kicsit bánt, hogy az emberek még mindig így viszonyulnak a kérdéshez ha örökbefogadásról hallanak, de talán nem csoda mikor már az iskolában is csak arról tanítanak, hogy aki szül abból szülő lesz és kész.
Ha tényleg érdekel ez a téma, akkor örökbefogadottakat és örökbefogadókat kérdezz, ne olyat akik közelébe se kerültek ennek a témának (tisztelet a kivételnek).
Ezt örökbefogadottként írtam.
Egyetértve az előttem szólóval, csak annyit tennék még hozzá: a barátnőd mindenképpen azt tegye, amit Ő helyesnek gondol ebben a kérdésben. Semmiképp se azt, amit mások tartanak helyesnek. Ha meg szeretné keresni, ismerni őket - nekem az jött le abból, amit írtál, hogy igen -, akkor tegye meg bátran, ne engedje magát lebeszélni erről.
A csalódással feltétlenül számolnia kell, de ez egy természetes kérdés és vágy, hogy megismerni a vér szerinti szülőt. És ettől nem fog megváltozni a mostani (nevelő)szüleihez való viszonya vagy érzelmei és az övéké se hozzá. És jó is lehet a vége, sok ilyen történet is van.
De a lényeg: akkor nem fog többé gyötrődni ezen. A bizonyosság mindig jobb a bizonytalanságnál.
De ahogy az előttem szóló is mondta, valaki felnőtt, hozzáértő, támogató segítsége valóban fontos lehetne, akár így, akár úgy dönt és akár így, akár úgy alakul a dolog. És mindenekelőtt: bátorság! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!