A szüleim mindig kinevetnek, mikor azt mondom, hogy nem akarok gyereket soha. Miért idegesít ez ennyire? Miért degradálnak le ennyire?

Figyelt kérdés

Eddig akármikor szóbakerült, hogy nekem valaha gyerekem lesz , mindig elkapott a hányinger, mert visszataszítónak, és képmutatónak találom ,hogy azért hozzak gyereket erre az elfajzott világra, hogy a saját egómnak eleget tegyek vele. Személy szerint undorodom a gondolattól is, hogy valaha az életben gyereket szüljek, és felettébb idegesít, amikor a szüleim legyintenek, és kinevetnek, hogy "majd kinövöd". Nem tervezem kinőni. Irtózom attól is, amikor pár újgazdag anyuka a barátnőivel azon trécsel, hogy "hamarosan jön a baba", majd pár év múlva a saját gyerekét hordja el ugyanazoknak a barátnőinek, hogy mennyire kezelhetetlen "kamasz", csak mert képtelen volt tisztességesen felnevelni.

Ha valaha gyereket vállalnék, akkor maximum örökbe fogadnék egy autista gyereket, de semmiképp nem szülnék, az fix. Minek? Azért, hogy eggyel többen nyomorogjunk a bolygón? Ha örökbe fogadok, legalább jót teszek valakivel.

2014. márc. 25. 21:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
52%

Igen.Képzeld csak el bárhogy neveled jól ha olyan géneket hoz magával,cseszheted...

ráadásul egy autista,uhh,hát ott lenne vége kb a saját életednek.

2014. márc. 28. 21:42
 12/17 anonim ***** válasza:
Más az elmélet és más a gyakorlat. Én is úgy gondoltam még fiatal felnőttként is, hogy túlnépesedünk és önzőség gyereket szülni, na meg egyébként is alkalmatlannak tartottam magam. Aztán győzőtt a szerelem és a kiváncsiság is, hogy nem akarom kihagyni az életemből - sem a biológiai, sem az érzelmi, kapcsolati részt, sem a felelősségvállalást, szülői szerepet - és ma úgy érzem, túl minden ideológián, ez a világ legtermészetesebb dolga, erre vagyunk teremtve. (Pár éve olvastam egy cikket, amiben - külön nevelt ikrek statisztikáin keresztül - mutatták be, hogy a személyiség 70-80 százalékban a genetikán múlik, és csak a többi a szocializáción, amin belül igen kis rész a szülői nevelés és legalább annyit nyom a latban a többi közösség vagy akár az esetleges betegségek.)
2014. márc. 29. 08:08
 13/17 anonim ***** válasza:
Amúgy hány éves vagy? Csak mert attol is függ a válasz. Ha mondjuk elmult már valaki 30 és úgy ez a véleménye, akkor lehet hogy ez is marad (bár még ilyenkor is változhat). Ha visznot mondjuk csak 15 vagy, akkor ne sértődj meg de szerintem is változni fog még a véleményed. Ez persze nem biztos, de elég valószínű. Az emberek nagyrészének nem alakul ki sok dologrol olyan véleménye ami később nem fog változni. Ezt bizonyítja amit az előttem lévők írtak, hisz ők is saját tapasztalatból beszéltek.
2014. ápr. 4. 20:12
 14/17 anonim ***** válasza:

Szerintem a szüleid kapcsolata miatt érzel így. Apád össze jött egy nővel, született egy baba, és a te életedben minden elromlott.

Emiatt érzed azt, hogy ha szülnél az nem lenne jó, hanem elrontaná a dolgokat. Pedig nem lehetetlen, hogy találsz egy rendesebb férjet, mint amilyen apukád volt, akivel együtt boldogok lesztek, és akire ha ránézel úgy érzed, hogy nem halhatnak ki a génjei :) Szerintem fel kell dolgoznod a múltadat mielőtt gyereket vállalsz, mert apád viselkedése rányomhatja a bélyegét a babáddal való kapcsolatodra. A szülés is ajándék egy léleknek, aki azért jön, hogy szeressék, ártatlan, ebben nincs semmi undorító, te is így lettél.

2014. ápr. 9. 23:00
 15/17 Kliszta válasza:
63%
Imádom, mikor idegenek bele akarnak látni az emberbe :D Én világéletemben mindig TUDTAM, hogy sohasohasoha nem akarok gyereket, nyilván ezért 8 évesen kinevettek, 15 évesen legyintettek rá, 25 évesen mondták, hogy még ráérsz, 30 évesen, hogy végülis még ráérsz, most, hogy a 40-hez közelebb vagyok már (37), kezdik elhinni, hogy komolyan gondoltam. Ha valaha mégis babázhatnékom lenne (felettébb valószínütlen) akkor én is inkább örökbefogadnék.
2014. jún. 7. 18:58
 16/17 anonim ***** válasza:
52%

Akik ezt nem fogják fel buta emberek,nem kell velük foglalkozni.

Szerintem csórón semmi értelme az életnek.Pláne nem gyereket csinálni.

Lehet a gazdagoknak ez nagy cucc,de én ha gazdag lennék sem cseszném el az életemet egy gyerekkel.

26/F

2014. aug. 11. 06:13
 17/17 Kim Bo Mao ***** válasza:
52%

Érdekes, hogy a gyerekkel rendelkezők nagy többsége mindig "meg akarja téríteni" a gyereket nem akarót, míg aki nem akar gyereket nem akar mást rábeszélni, hogy neki se legyen. Miért önzőség nem gyereket szülni? Több helyen is olvastam, hogy önzőség nem szülni és megfosztani a gyereket az élményektől...dehát a megnemszült gyerek nem is létezik!

Az autista dolgot nem értem a kérdésben, de a többivel nagyjából egyetértek. Még a gimiig én is undorodtam a gyerekektől meg hevesen reagáltam a témára, meg a legyintésre, de mostanra megnyugodtam...és ugyanúgy nem akarok gyereket :D

2014. okt. 18. 19:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!