Van itt olyan aki nyíltan örökbe adta a gyerekét?
Figyelt kérdés
Terhes vagyok és nyílt örökbe adást szeretnék. Melyik a legjobb alapítvány? Azt én választhatom ki hogy milyen szülők kapják meg? Milyen időnként láthatom?2014. febr. 21. 22:26
1/10 anonim válasza:
Soha többé nem láthatod. örökbe adod, mindenről lemondasz, ami vele kapcsolatos.
2/10 anonim válasza:
A Bölcső.
Barátnőmék onnan fogadtak örökbe. Beleszólhatott a szülőanya a választásba, megállapodás kérdése volt, hogy látja-e még a gyereket, vagy nem.
3/10 anonim válasza:
2-esnek igaza van ez megegyezés kérdése, de! kétlem hogy sok olyan örökbe fogadó pár lenne, aki beleegyezik a láthatásba... fénykép+levél küldés az rendben van... de láthatás? mi is most fogunk nyíltan örökbe fogadni és ha a kismamának ilyen feltétele lett volna, akkor inkább nem vállaltam volna... sajátomként szeretném felnevelni még ha tudni is fogja, hogy nem én szültem... én kétlem hogy találnál olyan örökbe fogadó szülőt aki ebbe belemegy... de őszintén sok szerencsét hozzá! alapítványokat nem ismerem ebben sajnos nem tudok segíteni... de március 15.-től már a TEGYESZ-en keresztül is lehet, nem csak alapítványokon... :)
4/10 anonim válasza:
2. vagyok. Egyetértek a 3. válaszolóval. De egy próbát megér. Bár szerintem talán jobb mindenkinek, ha hagyod őt az új családjával. Biztos van olyan, aki másképp gondolja, lehet szerencséd.
5/10 anonim válasza:
Nem kritérium, hogy nem láthatod. - Én pl örökbe szeretnék fogadni, és szívesen vállalnám, hogy a szülőanyukával is tarthassuk a kapcsolatot, ha már jogerős az örökbefogadás. - Lehet hogy ez ritka, de én azt gondolom, hogy ezzel a gyereknek is csak jót tennék, ha időnként találkozna azzal, aki kihordta és életet adott neki, és aki lehetővé teszi, hogy mi egymásra találhassunk.
Nyilt örökbefogadás egyébként nem csak az alapítványoknál van, lehet teljesen személyes is...
6/10 anonim válasza:
kedves 5-ös! a teljesen személyes örökbe fogadás, március 15-től megszűnik... csak és kizárólag alapítványokon, vagy TEGYESZ-en keresztül lehet majd... sok visszaélés volt vele, hogy pl: apuka sajátjának vallja a babát és az anya az ő javára mond le, így nem kell végig menni az örökbe fogadási procedúrán... ezzel kivédik ezt az eshetőséget, hogy ily módon bárki minden előzetes vizsgálat, tanfolyam nélkül örökbe tudjon fogadni... be kell menni vagy egy alapítványhoz, vagy a TEGYESZ-hez és rajtuk keresztül mehet csak... persze előtte fel lehet már venni a kismamával a kapcsolatot, de el kell menni egy elbeszélgetésre, és a kismamának tanácsadásra, amiről igazolást kap majd, hogy részt vett... március 15.-el lép hatályba ez a törvény... (ez biztos, mert nekünk is holnap kell emiatt bemennünk a TEGYESZ-hez, mert áprilisra van kiírva a kismamánk, és ugye emiatt előreláthatóan beleesünk már a törvény hatályba lépésébe, és ne kelljen akkor rohangálnunk papírokért...:) ) ti gondolkoztok Sopronon? mert akkor "ismerjük" egymást :)
8/10 anonim válasza:
5-ös vagyok, - és úgy fest félreérthető voltam... - Igen a procedúrán, alkalmasságin, tanácsadáson, stb át kell esni, - úgy értettem, hogyí nem kötelező alapítvánnyal intézni, ha pl egy ismerőse szeretné örökbefogadni, és Ő annak szeretné adni, akkor a Tegyeszen keresztül is lehet intézni. - Persze attól még mindenfélét intézni kell, de nem kötelező ott ismerkedni meg a leendő szülőkkel. - így értettem a személyességet.
10/10 anonim válasza:
Szia mi lett végül a picikével?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!