Hol lehet örökbe fogadni Magyarországon?

Figyelt kérdés
gondolkodom az örökbe fogadáson mert sajnos kevés rá az esély hogy lehet saját gyermekem, de sehol sem találtam az interneten semmit csak ,hogy mik a feltételek és ,hogy milyen "vizsgálatokon" kell átesni. Kérlek Segítsetek!!!!

2013. dec. 17. 22:38
 1/4 anonim ***** válasza:

Nevedből ítélve még fiatal lehetsz ehhez.

Ha rosszul ítélek,akkor elnézést!

Szóval be kell menni gyámhivatalba jelezni,hogy örökbe akarsz fogadni egy gyereket.

Amúgy nem tudom,de én örökbefogadottként nem nagyon javaslom akkor sem,ha tudod szeretni azt a gyereket.

Nekem is hiányzik a korai anya-gyermek kapcsolat,és ez úgy nyilvánul meg,hogy hihetetlenül erős szeretethiányom van..amit persze nem akart pótolni senki a környezetemben,és hiába rendes az örökbefogadó anyukám(akit igazi édesanyámnak tekintek),akkor sem elég ez ahhoz,hogy pótolja az igazit..vagy akárkit is..

18/L

2013. dec. 17. 22:57
 2/4 anonim ***** válasza:
szia! nem a gyámügyhöz kell menni, hanem a területi TEGYESZ-hez... oda kell írni egy kérvényt... leírni miért szeretnél örökbe fogadni... ezután jön egy tanácsadás... utána pszichológus, majd környezettanulmány (sorrend változhat attól függ ki mikor ér rá) majd a legvégén ha ez mind megvan a tanfolyam... soknak tűnik ez így leírva, de ha egyszer beadod a kérvényt, minden megy magától... van titkos és zárt örökbe fogadás... titkos TEGYESZ-en keresztül, nyílt alapítványokon keresztül... bár pont jövőre fog ez változni.. (nyílt-at is lehet majd TEGYESZ-en keresztül) nem tudom mire vagy kíváncsi, ha konkrétabb kérdéseid lennének akkor pontosabb válaszokat tudnék adni :) mi 1 éve várunk a férjemmel babára, remélem jövőre kapunk :) Kedves 1-es... őszintén sajnálom, hogy te így éled meg az örökbe fogadásodat... én bízom magamban, hogy nem lesz szeretethiánya a hozzánk kerülő picinek... vagy úgy érzed jobb lett volna ha intézetben nevelkedsz? vagy meg sem születsz? remélem azért ennyire nem nagy a baj...
2013. dec. 17. 23:09
 3/4 anonim ***** válasza:
kórházba tudsz örökbefogadni,meg intézetből.Az új törvény szerint, 16 év kor különbségnek kell lenni-e, a szülők éa gyerek között aki örökbefogadott.19/F
2014. jan. 4. 18:40
 4/4 anonim válasza:
Hú mekkora butaságot írsz... 16 évnek kell lennie a korkülönbségnek? Akkor újszülöttet csak 16 éves fogadhatna örökbe! :D
2014. nov. 11. 20:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!