Ti mikor jelentenétek be a munkahelyen, hogy örökbe szeretnétek fogadni?
Figyelt kérdés
Milyen korán érdemes ezt megtenni, ha a szerződésetek határozott idejű? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?2013. nov. 4. 14:14
1/6 anonim válasza:
Kolléganőmék fogadtak örökbe.Nem jelentették be,csak akkor szóltak,amikor már a napot is tudták mikor kerül hozzájuk a kicsi. (bár páran tudtuk,hogy sok ideje vártak örökbefogható babára,de főnökség előtt titok volt)
2/6 anonim válasza:
én megmondtam, már akkor amikor a fizetésemről kértem igazolást, hogy mire kell... még csak várunk a babára, de nálam nincs ebből probléma... tudják, hogy bármikor elmehetek... de szerintem ez főnökségtől függ... ha jóérzésű ember a főnök, nem fog problémát csinálni, akkor tudni fogja hogy bármikor kiléphetsz... (nem vered át) de mint tudjuk vannak olyan emberek is akik ezt nem méltányolják... esetleg azt mondják akkor mehetsz is... nem hiszem hogy erre lehet jó választ adni.. hisz emberfüggő... (sajnos!!!)
3/6 anonim válasza:
civil szervezetnél vátrunk, ahol sor volt. amikor az elsö 50be kerültünk, akkor szoltam (kb három hónap múlva lett baba). Szóval vártam az utolsó pillanatig szinte. Sajna van ahol emiatt negatívumok érhetnek. De ha belegondolsz egy terhesség, amiről rögtön táppézre megy az illetö sem kevésbé váratlan, mint egy örökbefogadás.
4/6 anonim válasza:
viszont az örökbefogadással is jár valamilyen védettség!
5/6 anonim válasza:
pl
127. § (1) Az anya egybefüggő huszonnégy hét szülési szabadságra jogosult.
(2) A szülési szabadság annak a nőnek is jár, aki a gyermeket örökbefogadási szándékkal nevelésbe vette.
2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről
6/6 anonim válasza:
Sőt, mindaz megilleti, ami a vérszerinti szülőket, de akkor már velük van a gyermek. Addig akár éveket is kell várni, és ezalatt bizony-bizony érhetnek váratlan fordulatok a munkahelyen, ha előre közlöd h egyszer csak vmikor otthonmaradsz. A lombikosok is sokat küzdenek emiatt, de őket máshogy védi a tv, a lombikozás alatt is. Az viszont nem realitás h az örökbefogadásra VÁRVA védene bármilyen jogszabály. Attól a pillanattól véd a tv, amikor az első gyámhivatali nyilatkozatot megtettétek az örökbefogadásról. A helyedben nem szólnék, mert így van esélyed h a szerződésedet hosszabbítsák, ha a lejárta előtt nem érkezne meg a gyermek a családba. Ellenkező esetben a munkáltató minden további nélkül elküldhet, persze amúgy is, de az a körülmény, h babát vártok, nem a javadra szól az ő szemszögéből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!