Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Örökbeadás, örökbefogadás » Párom örökbefogadná. Hogyan?...

Miujság. kérdése:

Párom örökbefogadná. Hogyan? Alul a részletek.

Figyelt kérdés
3 gyermekünk van. A 2 nagyobbik gyerekem nem a mostani páromtól vannak. A vérszerinti apuka nem foglalkozik velük, nem is látta őket több mint egy éve, azt se tudjuk mi van vele. Párom szeretné őket örökbefogadni. Hogy megy ez? Életvitelszerűen több mint egy éve ő neveli őket. Menyi idő alatt intéződik ez el?
2013. okt. 1. 13:15
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem tudom, hogyan működik, csak mondanám, hogy ez gyönyörű, nagyon rendes lehet a párod. Komolyan szép tőle. :)
2013. okt. 1. 13:21
 2/5 anonim ***** válasza:
Ez nem így megy. Ehhez a vér szerinti apának le kellene mondania róluk. Ezt tuti csakazèrtsem teszi meg.
2013. okt. 1. 13:23
 3/5 anonim ***** válasza:

A vér szerinti apának hivatalosan le kell mondania a gyerekekről és csak utána indítható el az örökbefogadás.

Ebben az estben viszont a vér szerinti apának nem kell gyerektartást fizetnie

2013. okt. 1. 13:27
 4/5 anonim ***** válasza:

A perod nem fogadhatja orokbe, csak a hazastarsad, ez az alapfeltetel. Ha hazasok vagytok, akkor egyutt bementek a gyamhivatalba es kezdemenyezitek a hazastars altali orokbefogadast. A gyamhivatal felkeresi a verszerinti szulot es a az hozzajarul, akkor a hazastarsad orokbefogadhatja a gyerekeket. Nem rovid, tobb honapos procedura, plane ha a verszerinti szulo nem egyezik bele mert akkor birosagi per lesz belole.

Mondjuk egy ev utan nem hiszem, hogy jo otlet az orokbefogadas.....

2013. okt. 1. 13:29
 5/5 anonim válasza:

Osztom az előttem szóló véleményét, egy év nem nagy idő. Én úgy hallottam, hogy minden házasságban kritikus a 6-7. év.

Tehát ha örökbe fogadja őket, és ne adja isten, külön mentek, akkor három gyerek után fizeti a gyermektartás díjat. Szerintem ez csak egy pillanatnyi fellángolás, várjatok még vele. Persze tiszteletet érdemel, de én azt tanácsolom, hogy várjatok még 2-3 évet.

2013. okt. 13. 21:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!