Párom örökbefogadná. Hogyan? Alul a részletek.
A vér szerinti apának hivatalosan le kell mondania a gyerekekről és csak utána indítható el az örökbefogadás.
Ebben az estben viszont a vér szerinti apának nem kell gyerektartást fizetnie
A perod nem fogadhatja orokbe, csak a hazastarsad, ez az alapfeltetel. Ha hazasok vagytok, akkor egyutt bementek a gyamhivatalba es kezdemenyezitek a hazastars altali orokbefogadast. A gyamhivatal felkeresi a verszerinti szulot es a az hozzajarul, akkor a hazastarsad orokbefogadhatja a gyerekeket. Nem rovid, tobb honapos procedura, plane ha a verszerinti szulo nem egyezik bele mert akkor birosagi per lesz belole.
Mondjuk egy ev utan nem hiszem, hogy jo otlet az orokbefogadas.....
Osztom az előttem szóló véleményét, egy év nem nagy idő. Én úgy hallottam, hogy minden házasságban kritikus a 6-7. év.
Tehát ha örökbe fogadja őket, és ne adja isten, külön mentek, akkor három gyerek után fizeti a gyermektartás díjat. Szerintem ez csak egy pillanatnyi fellángolás, várjatok még vele. Persze tiszteletet érdemel, de én azt tanácsolom, hogy várjatok még 2-3 évet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!